Pääkirjoitus Heikki Jämsén

Nukkuvien puolueen kannatuksen soisi laskevan

Jos ehdokas on selvillä, mikään ei estä käymästä äänestämässä ennakkoon.

Tänään keskiviikkona alkava ennakkoäänestys jatkuu 9. huhtikuuta saakka. Varsinainen äänestyspäivä on sunnuntai 14. huhtikuuta. Ennakkoon voi äänestää missä tahansa ennakkoäänestyspaikassa kotimaassa tai ulkomailla, kunhan varautuu todistamaan henkilöllisyytensä. Ajokorttikin kelpaa. Maan rajojen sisällä ennakkoäänestyspaikkoja on yli yhdeksänsataa.

Vaalien varsinaisena äänestyspäivänä äänestäminen onnistuu vain omassa äänestyspaikassa. Se löytyy kotiin tulleesta kirjeestä, jossa kerrotaan äänioikeudesta.

Neljän vuoden takaisten eduskuntavaalien äänestysprosentti oli 70,1. Kinnulassa äänestettiin muita suomalaisia vilkkaammin (75,7 %) ja Pihtiputaalla laiskemmin (69 %). Noita lukuja voi näissä vaaleissa nostaa.

Puolueiden määrästä ja aatesuuntien tarjonnasta äänestysaktiivisuus ei ole kiinni. Poliittinen kirjo on runsas. Äänestäjät tuntevat suuret puolueet hyvin, mutta entäpä muut. Mitä äänestäjät tietävät Liberaalipuolueen, Piraattipuolueen, Eläinoikeuspuolueen, Kansalaispuolueen, Feministisen puolueen tai Itsenäisyyspuolueen ajatuksista?

Toivottakaamme menestystä kaikille vaaleihin osallistuvien puolueiden ehdokkaille ja rajua kannatuksen laskua nukkuvien puolueelle.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>