Uutiset Juha Kivinen

Ratahanke kaatui yllättäen, kun yhdistys päätti vetäytyä

Paljon porua sosiaalisessa mediassa herättänyt radio-ohjattavien RC-autojen ja kartingautojen ratahanke kuopattiin lopullisesti Pihtiputaan kunnanvaltuustossa maanantaina. Hanketta oli valmisteltu kunnassa vuoden ajan.

Kunnan ajama ratahanke koki kokousta edeltäneenä viikonloppuna jälleen yhden yllättävän käänteen, kun radan pyörittäjäksi kaavaillun Firewheels Racing Teamin vetäjä Ari Janhunen ilmotti Facebookissa, että hän vetäytyy hankkeesta.

Janhunen totesi viestissään: ”Hanke, joka on kunnan toimesta uutisoitu niin hyvin, että saan perättömiä syytöksia ym, ei ole enää jatkamisen arvoista.”

Kunnanjohtaja Ari Kinnunen oli esittänyt jo aiemmin tässä kuussa kunnanhallitukselle, että ratahankkeesta luovuttaisiin ja maaseuturahastolle tehty hankehakemus peruttaisiin, koska hankkeeseen liittyvästä Rupon asemakaavan muutoksesta oli tehty kaksi valitusta. Ne olisivat viivästyttäneet radan valmistumista niin paljon, että ensi vuodelle suunnitellut RC-autojen EM-kisat olisivat peruuntuneet.

Kunnanjohtaja teki kuitenkin hallituksen kokouksessa uuden esityksen, jonka mukaan hanketta jatkettaisiin valitusten aiheuttamasta viivästyksestä huolimatta. Hallituksen esitys menikin valtuustoon siinä muodossa.

Valtuustossa keskustan Teppo Jämsén esitti, että hankkeesta luovutaan sittenkin, koska toimija on vetäytynyt. Valtuusto hyväksyi Jämsénin esityksen yksimielisesti.

Pihtiputaan Parhaaksi -valtuustoryhmän Onni Nykänen sanoi, että kaikkien päättäjien pitää ottaa ratahankkeen kohtalosta opiksi. Hänen mielestään asioista pitää hankkia jatkossa enemmän tietoa, kun niitä käsitellään valtuustossa.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>