Urheilu Juha Kivinen

Kimmojen naiset taistelevat tosissaan noususta suomensarjaan

Kinnulan Kimmojen naiset ovat kamppailemassa tosimielellä noususta pesäpallon suomensarjaan. Kimmot otti lauantaina toisen voittonsa maakuntasarjan luoteislohkon ylemmässä loppusarjassa, kun Reisjärven Pilke kaatui suoraan jaksoin 2-0 (4-3, 3-2).

Rakkaiden naapurusten välinen taisto oli erittäin tasainen. Kimmot avasi juoksutilinsä väärillä syötöillä, mutta Pilke kävi johdossa kolmannessa vuoroparissa.

Kimmot kuittasi tasoittavalla vuorolla. Hanna Mäntylä löi kotiin Oona Kinnusen ja Olivia Kokkoniemi Maija Kinnusen. Vieraat tulivat vielä tasoihin, mutta Salla Puputti pelasti jaksovoiton kotiutettuaan Maria Lahden.

Toisen jakson sankari oli kolme juoksua pamauttanut Oona Kinnunen. Hän löi toisessa vuoroparissa kotiin Janika Pekkarisen ja Pilkkeen tasoitettua iski neljännen vuoroparin aluksi kaksi juoksua komealla kaarella takakentälle ajolähdössä. Pilke sai vielä pientä toivoa väärillä syötöillä tulleella juoksulla, mutta Kimmot sai poltettua viimeisen lyöjän kotipesään, ja maukkaat pisteet jäivät Kinnulaan.

Kimmot pelasi eilen Toholammilla, mutta ottelun tulos ei ehtinyt lehteen. Naisten kausi päättyy lauantaina runkosarjan ylivoimaisen voittajan Sievin Sisun kotikentällä. Loppusarjan paras saa oikeuden nousta suomensarjaan.

Nousu alkoi kiehtoa pelien sujuessa

Kimmojen pelinjohtaja Panu Puputti kertoi, että naisten joukkueella ei ollut aluksi muita tavoitteita kuin että juniorit pääsevät ylipäätään näkemään aikuisten pelejä Kinnulassa.

– Mutta kun pelit menivät yllättävän hyvin, kypsyi ajatus siitä, että että mitäs, jos sattuisikin käymään niin, että tulisi nousu. Nyt ollaan puhuttu, että viedään tämä loppuun asti. Jos noustaan, siinä vaiheessa täytyy miettiä uudestaan. Suomensarjassa pelaaminen ei ole itsestäänselvyys. Se on kova sarja ja siellä pitää tehdä töitäkin enemmän.

Panu Puputti iloitsee kuitenkin siitä, että Kimmojen juniorijoukkueista on tulossa laajasti lisää materiaalia naisten joukkueeseen. Hän toivoo myös, että joitakin vanhoja pelaajia saataisiin takaisin.

Puputti arvelee naisten hyvien pelien johtuneen siitä, etteivät pelaajat ole ottaneet turhia paineita.

– Ehkä tässä on ollut sellaista rentoutta. Vaikka on puhuttukin, että mennään tappiin asti ja pelataan tosissaan, se ei ole näkynyt hermostumisena.

Panu Puputti myöntää, että lauantaina Sievissä on vastassa tosi kova porukka. Kimmot näyttäisi kuitenkin saavan viimeiseen peliinsä ykkösryhmityksen. Pilkettä vastaan joukkueesta puuttuivat Hanna-Kaisa Harjula ja Eevakaisa Salmi.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>