Uutiset Juha Kivinen

Sammallahden perhekodeille oma Peuhapark

Kinnulan Sammallahdessa sijaitsevat Sammalpeuhojen ja Koivurannan perhekodit ovat rakennuttaneet omaan käyttöönsä Peuhapark-nimisen leikkipuiston, jonka avajaisia vietettiin torstaina.

Puiston rakentaminen maksoi noin 85 000 euroa. Perhekotiyrittäjä Kari-Pekka Urpilainen kertoi avajaisissa, että Keski-Suomen Ely-keskukselta ei ole tullut vielä rahoituspäätöstä, mutta hän uskoi, että sieltä saadaan pikkusumma tukea Peuhaparkiin.

– Taisi olla vävy-Antti, joka joskus minulle puhui, että mitä jos rakennettaisiin parkki. Ajattelin ensin, että ei kuuna kullaana panna semmoisia rahamääriä tämmöiseen, mutta kun kaksi valvottua yötä mietittiin, niin ajatushan oli hyvä ja lopputulos on tässä, Urpilainen kertasi.

Peuhaparkin pääkirvesmiehenä toimi Tarmo Hietapakka. Marjalan Maanrakennuksella oli tontilla aika rankasti maansiirtotöitä. Kari-Pekka Urpilainen kertoi, että maata piti siirtää metrin syvyydeltä pois, kun alta paljastui melkoisia kivilöydöksiä.

Kari-Pekka ja Sirpa Urpilainen aloittivat Sammalpeuhojen perhekodin vuonna 2007. Heidän lapsensa lähtivät saman alan koulutukseen ja tulivat valmistuttuaan töihin perheyritykseen.

– Tämä homma on välillä raastavaa, kun tuntuu, että mitähän seuraavaksi tekisi, mutta kun nukkuu yön, homma vain jatkuu. Lähdin kerran aamulenkille sauvakävelemään ja mietin, että mitähän jos vanha rupeaisi ottamaan vähän kevyemmin ja nuoriso ottaisi enemmän vastuuta vetämisestä. Siinähän kävi niin, että jo samana iltana päätettiin perustaa toinen perhekoti.

Koivurannan perhekoti perustettiin vuonna 2013 osaksi samaa yrityspohjaa. Urpilaisten perhekodeissa on yhteensä neljätoista lasta eskari-ikäisistä parikymppisiin. Vuosien aikana sijoitettuna on ollut viitisenkymmentä lasta lyhyt- tai pitkäaikaissijoituksena tai ajoittain perhekodissa käyneenä tukilapsena.

Työntekijöitä perhekodeissa on yhdeksän vakinaista ja yksi tuntityöntekijä.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>