Uutiset Juha Kivinen

Kinnulassa korjataan rakenteita sisäilmaongelmien takia

Kinnulan kunnan tekninen johtaja Ilkka Paananen toivotti vanhainkoti Kotipihan ja terveyskeskuksen väen tervetulleeksi Kotipihan sisäilmainfoon. Mika Pälve WSP Finlandista esitteli rakennuksesta saatuja mittaustuloksia sekä tehtäviä toimenpiteitä.

Kinnulan kunnan sisäilmatyöryhmä on vuoden ajan selvittänyt kiinteistöjen sisäilmatilannetta ja rakennusten vaatimia kunnostustoimenpiteitä. Kohteina ovat olleet Nurmelan koulu, yläaste-lukio, vanhainkoti Kotipiha, terveyskeskus sekä kunnantalo.

Työryhmä teetti kaikissa kohteissa oirekyselyt, joiden perusteella teetettiin sisäilmatekniset kuntotutkimukset kouluilla sekä Kotipihassa. Tutkimukset teki WSP Finland Oy. Kuntotutkimusten perusteella koulurakennuksissa ja Kotipihassa joudutaan tekemään korjauksia rakenteisiin.

Kunnan sisäilmatyöryhmän sisäilma-asiantuntija Veli-Matti Hokkanen Brado Oy:ltä kertoo, että kouluilla on löytynyt vaurioita alapohjasta, mattopinnoitteesta ja pari korjausta vaativaa kohtaa yläpohjasta.

– Alapohjan korjaus tehdään kapseloimalla. Sillä estetään kosteuden nousu uudestaan alapohjan pinnotteisiin ja epäpuhtauksien tulo sisäilmaan. Se on kunnan talouden kannalta nopeampi tehdä kuin täysi purku ja uusiminen. Täydessä uusimisessa puhuttaisiin kolmikertaisesta hinnasta.

– On siis erinomainen asia, että lattia on korjattavissa kapseloimalla. Jos siellä olisi puurakenteinen alapohja, ei auttaisi muu kuin purkaminen. Betonirakenne on siinä mielessä meille edullinen. Kotipihassa osa korjauksista voidaan tehdä myös kapseloimalla, mutta osa vaatii vähän enemmän purkamista, Veli-Matti Hokkanen selvittää.

Kunta on aloittanut myös terveyskeskuksen ja kunnantalon kuntotutkimusmenettelyt. WSP Finlandin rakennusterveysasiantuntija on tehnyt kiinteistöihin tutustumiskatselmuksen ja hän tekee suunnitelman tutkimuksien sisällöstä.

Tavoitteena on toteuttaa tutkimusten kenttätyöt vielä tämän vuoden aikana, jotta tutkimusraportit saadaan jo ensi vuoden alussa sisäilmatyöryhmän käyttöön.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>