Uutiset (muokattu 11.12.2019) Heikki Jämsén

Poliisia joudutaan odottamaan Kinnulassa pitkään

Poliisin tuloa joudutaan odottamaan Kinnulassa keskimäärin 48,1 minuuttia.

Helsingissä poliisi hurauttaa kiireellisen tehtävän saatuaan paikalle viidessä minuutissa ja Tampereellakin alle kuudessa minuutissa. Toinen ääripää löytyy Lapista. Savukoskella poliisia odotellaan melkein 71 minuuttia, Keiteleellä 55 minuuttia ja Kinnulassa 48 minuuttia. Kinnula sijoittuu seitsemänneksi kymmenen kunnan joukossa, joissa poliisin tulo viipyy pisimpään.

Pihtipudas nousee esiin viidentoista kunnan ryhmästä, joissa ilman suorittavaa partiota olevien tehtävien suhteellinen osuus alueen kaikista tehtävistä on ollut suurin. Poliisi ei osaa kertoa syytä, miksi tehtäviin ei ole lähetetty partiota.  Syy lienee alueen laajuus ja partioiden vähäisyys. Ihan pienestä syystä ei Äänekoskelta lähdetä Muurasjärvelle.

Poliisi ehti viime vuonna 70 prosenttisesti hälytystehtävissä tapahtumapaikalle tavoiteajassa, kymmenessä minuutissa. Poliisihallituksen julkistamassa valvonta- ja hälytystoiminnan tilaa koskevassa raportissa myönnetään, että alueiden erot palvelutasossa ovat suuria ja ne kasvavat nopean kaupungistumisen, maaseudun väestön vähenemisen ja poliisien määrän vuoksi. 

Hälytystehtävistä vain kolme prosenttia sijoittuu maaseudulle. Raportin hyvä uutinen on se, että poliisia tarvitaan maaseudulla lähinnä liikenteen vuoksi. Henkeen ja terveyteen kohdistuvia rikoksia tehdään maalla äärimmäisen harvoin.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>