Pääkirjoitus Heikki Jämsén

Yhteistyö oli hengennostatusillan käytetyin sana

Kinnulassa etsittiin perjantai-iltana tosissaan, mutta hymy huulilla keinoja muuttaa kunnan suuntaa kohti parempaa. Tarve siihen on kaikkien tiedossa. Hengennostatusillassa oli puhe siitä, mistä Kinnulassa on ollut viime vuosina puute, yhteistyöstä.

Jokainen soutuveneellä muuallakin kuin tyynellä järvellä soutanut tietää, miten vaikeaa on vähänkään vuolaampaa jokea alaspäin itsestään lipuvan veneen kääntäminen ja vastavirtaan nousu. Kunnan kehityksessä taitaa olla sama juttu.

Kinnula ja Pihtipudas kuuluvat Viitasaaren-Saarijärven seutukuntaan. Kaikkien seutukunnan kahdeksan kunnan asukasluku laskee eikä talouden tunnusmerkistö synnytä yläviitosia. Pyyhkeen kehään heittäminen ei ole vaihtoehto, vaan yrittämistä on pakko jatkaa, jotta väen vähenemiselle löydetään jarru. Ennusteiden laatijatkin myöntävät, että madonluvut toteutuvat, jos kehityksen muuttamiseksi ei onnistuta tekemään mitään.

Kinnulan kehittämisillan useimmin kuultu sana oli yhteistyö. Kinnula ei ole viime vuosina profiloitunut saumattoman yhteistyön kuntana. Hyvää ja kiinteää yhteistyötä ei synny hokemalla, vaan tekemällä. Tuloksekas yhteistyö perustuu luottamukseen. Ei riitä, että ollaan kasvokkain yhtä mieltä ja aloitetaan myyräntyö heti, kun kumppanin katse kääntyy. 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>