Uutiset (muokattu 9.1.2020) Heikki Jämsén

Koto Hotelli sijaitsee matkailun solmukohdassa

Sirpa Laitinen ja Anneli Wllliams saivat mieluisen joululahjan, tiedon investointiutuesta Koto Hotellin ravintolapuolen kunnostamiseen.

Tavoite Koto Hotellin ravintolatoiminnan avaamiseksi talvilomien alla näyttää toteutuvan, kun yrittäjille tuli ennen joulua tieto kunnostukseen myönnetystä Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahaston investointituesta.

– Onhan tätä työstetty ja odotettu kaksi kuukautta. Saimme viimein rahoittajille ja ELY-keskukselle riittävän tarkan suunnitelman ja budjetin laadinnassa mahtavaa apua Witaksen Mauno Laulumaalta, hotelliyrittäjät Sirpa Laitinen ja Anneli Williams kertovat.

Kaksikon korkeasta motivaatiosta hankkeen toteuttamiseksi kertoo se, että he aloittivat huoneiden kunnostamisen omalla rahoituksellaan. Tuossa vaiheessa  oli epävarmaa, millainen tukipäätös ravintolaosan kunnostukseen saadaan vai saadaanko sitä.

Hotellihuoneet ovat olleet käytössä jo parisen kuukautta. Kysyntä on ollut yllättävän hyvää ja yöpyjiä monesta maasta, kolme ukrainalaisperhettä joulun aatonaattona juuri hyvästelleet yrittäjät sanovat. Rovaniemelle joulupukkia tapaamaan matkalla olleet perheet olivat Koto Hotelliin tyytyväisiä ja lupasivat yöpyä Pihtiputaalla paluumatkallaan.

– Kävijöiden määrä ei oikeastaan yllättänyt, kun ajattelee Pihtiputaan sijaintia keskellä Suomea Nelostien varrella. Eikä edes kävijöiden kansainvälisyys. Mutta se on yllättänyt, että ulkomaalaisia kävijöitä on tähän aikaan näin paljon.

– Yöpyjiä on ollut Ukrainasta, Virosta, Saksasta, Liettuasta, Puolasta, Sveitsistä, Ranskasta, Israelista, Hollannista, Iso-Britanniasta ja Yhdysvalloista. Kaikki eivät mene Lappiin tai tule sieltä, vaan rannikolta ja idästäkin on yöpyjiä. Pihtipudas näyttää olevan matkailun solmukohta.  

Toimintaa on hankaloittanut remontin keskeneräisyys ja aamiaistarjonnan puuttuminen. Siihen löytyi ratkaisu yhteistyöstä Putaanportin Shellin kanssa. Vieraat ovat käyneet siellä aamiaisella ja tarvittaessa myös lounaalla.

– Järjestely on ollut molemmille hyvä.

Koto Hotelliin on tulossa 40-paikkainen ravintola- ja aamiaistila ja sen viereen aulabaari ja oleskelutila. Alakerran Keskustien puoleiseen osaan kunnostetaan kokoustilat ja biljardisali.

Koto Hotellin ravintolasta rakennetaan rauhallinen pubityyppinen kokonaisuus, jossa voi ruokailla tai nauttia muutaman lasillisen. Varsinaista  bilepaikkaa Koto Hotellista ei tehdä.

Ohjelmatarjonta tulee olemaan lähinnä akustista livemusiikkia, joka ei häiritse asukkaita. Koto Hotellista saa remontin valmistuttua maittavaa lähiruokaa tilauksesta. Paikkakunnan lounastarjonta on jo nyt kattava, joten sitä ei aloiteta.

Alueellista keskusvaraamoa Koto Hotellin yrittäjät pitävät mainiona asiana siksi, että varaamoa voidaan käyttää vastuullisena matkanjärjestäjänä. Se myös antaa asiakkaille mahdollisuuden nähdä heti majoitusvarausta tehdessään, mitä ohjelmatarjontaa paikkakunnalta ja läheltä löytyy.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>