Uutiset Juha Kivinen

Parissakin päivässä oppii soittamaan bändissä

Lavalla vasemmalta Tuomo Kokkoniemi, Asta Saastamoinen, ohjaaja Saara Turpeinen,  Otto Skantz, Hilma Hytönen, Aliisa Asiala, Tiina Turpeinen ja Riikka Hytönen.

Musiikkiyhdistys PoPi ry on järjestänyt bändikursseja pihtiputaalaisille lapsille ja nuorille toistakymmentä vuotta. Nyt pantiin myös aikuiset musiikkioppiin Muurasjärven Harjulinnassa yhden viikonlopun aikana.

Tiia ja Teppo Jämsén kutsuivat aikuisia mukaan evästyksellä, että kenenkään ei tarvinnut osata soittaa. Kahdeksan kurssilaista otti haasteen vastaan. Joukossa oli myös muutama, joilla oli ennestään hieman soittokokemusta.

Aiemmilta bändikursseilta tutut nuoret toimivat varsinaisina ohjaajina ja Tiia ja Teppo pysyttelivät nyt tsemppipuolella.

– Lupasin, että ohjaajamme tekevät ihmeitä ja jokainen pystyy varmasti jotakin soittamaan. Eilinen päivä jo osoitti, että jokaiselle löytyi soitin ja he pystyivät soittamaan bändin mukana, Tiia Jämsén kertoi kurssin toisena päivänä.

Lauantain aikana oli saatu valmiiksi Juice Leskisen ”Viidestoista yö” ja J. Karjalaisen ”Mies jolle ei koskaan tapahdu mitään”. Sunnuntaina harjoiteltiin Dingon ”Autiotaloa”. Juha Tapion ”Sitkeä sydän” oli vielä suunnitteilla.

– Biisit on valittu sillä lailla, että ne eivät ole liian monimutkaisia eikä sointuja ole hirveän paljon – kolme tai neljä, korkeintaan viisi. Ei soittaminen ole loppujen lopuksi niin kovin vaikeaa. Vaikka moni sanoo olevansa aivan epämusikaalinen, niin kyllä sieltä on rytmitaju löytynyt. On aika olennaista, että soinnun saa oikeaan kohtaan vaihtumaan, Tiia huomautti.

Teppo Jämsén oli huomannut hieman eroja eri-ikäisten opettamisessa.

– Lapset ovat nopeita oppimaan, mutta he keskittyvät vähemmän, kun taas aikuiset ovat vähän hitaampia oppimaan, mutta he ovat sataprosenttisesti mukana keskittymisessä.

Kosketinsoittimia ja laulua opettanut Riikka Jämsén kehui oppilaitaan.

– Vaikka se ei tule ensimmäisellä tai edes kymmenennellä kerralla oikein, aikuisilla on tosi paljon motivaatiota oppimiseen.He ovat tosiaan yllättäneet. Rytmitajua löytyy ja äänet tulevat ainakin suunnilleen oikeaan kohtaan.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>