Urheilu Juha Kivinen

Kansa juhli urheilusankareitaan

Santtu Raitala toi kansanjuhlaan Vuoden ohjastajan kiertopalkinnon ja LiigaPlokin kapteeni Elizabeth Field lentopallon Suomen Cupin mestaruuspokaalin.

Putaanvirran koulun sali täyttyi äärimmilleen kansanjuhlassa, jonka Pihtiputaan kunta järjesti sunnuntaina raviohjastaja Santtu Raitalalle sekä LiigaPlokin lentopallojoukkueelle valtakunnallisten huippusaavutusten ansiosta.

Urheilijoiden ruuhkaisesta kalenterista löytyi yksi rako juhlapäivälle, kun LiigaPlokille osui vapaa viikonloppu liigapeleistä ja Santtu Raitala päätti jättää Ylivieskan ravit väliin päästäkseen osallistumaan omaan juhlaansa.

Juhlittavana oli LiigaPlokin saavuttama lentopallon Suomen Cupin voitto sekä Santtu Raitalan valinta sekä Vuoden ohjastajaksi että Vuoden raviurheilijaksi.

Plokin mestaruus oli ensimmäinen valtakunnallinen lentopallopytty aikuisten tasolla Pihtiputaalle. Raitala taas voitti viime vuonna Ajajaliigan kaikkien aikojen nuorimpana ohjastajana.

Juontaja Jouni Pappinen soitatti Santtu Raitalalle hänen suosikkikappalettaan, Klamydia-yhtyeen ”Pienen pojan elämää”. Pappinen kysyi hänen tunnelmiaan Raitalan otettua liigassa viisi voittoa pihtiputaalaisen Antti Ojanperän valmentaman Josveisin rattailla.

– Kyllä se tuntuu oikein hyvältä. Toivotaan, että Josveis jatkaa taas oikein hienolla mallilla ensi lauantaina Oulussa.

Raitala kiitti kotijoukkojen osuutta urallaan.

– Heillä on ihan älytön merkitys. Täällä on lukematon ihmisiä, jotka ovat vaikuttaneet tähän menestykseen ja jotka voivat kiittää itseään siitä, että ovat olleet mukana tällä hienolla matkalla.

LiigaPlokin kapteeni Elizabeth Field sanoi ymmärtävänsä, kuinka suuri merkitys Plokin menestyksellä on pihtiputaalaisille.

– Suomen Cupin voiton jälkeen on ollut kiitollinen ja nöyrä olo, kun saimme tuoda mestaruuden Pihtiputaalle.

Plokin pelaajista Alexis Conaway halusi nostaa esille Santtu Raitalan ansiot. Hänestä on ollut jännittävää seurata Raitalan suorituksia, koska viikosta toiseen menestyminen noin korkealla tasolla ei ole helppo juttu.

Conaway huomautti, että vaikka lentopallo ja ravit ovat erilaisia lajeja, Liiga-Ploki ja Santtu Raitala kuuluvat samaan Pihtiputaan joukkueeseen.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>