Uutiset Juha Kivinen

Valtuusto hyväksyi palvelujen oston uudelta kuntosalilta

Uuden kuntosalin rakennustyöt ovat olleet jo jonkin aikaa käynnissä entisen K-Raudan vuokratiloissa.

Jopa seitsemän vuoden ajan suunnitelmissa olleen uuden kuntosalin rakentaminen Pihtiputaalle saateltiin vihdoin maaliin asti maanantaina, kun kunnanvaltuusto hyväksyi sopimuksen kuntosalitoiminnan käynnistämiseksi.

Ole.fit-ketjun kuntosalin rakentaminen on jo aloitettu entisen K-Raudan tiloissa. Salia alkaa pyörittää  elo-syyskuussa saman ketjun Äänekosken kuntosalin yrittäjä, personal trainer Päivi Griffin. Kuntosalilaitteiden lisäksi sinne tulee myös ryhmäliikuntatilat.

Toiminnan käynnistämisen varmistamiseksi kunta hankkii perustettavalta kuntosaliyritykseltä kuntosalipalveluita erityisryhmille 3 50 eurolla kuukaudessa viisivuotisen sopimuskauden ajan.

Valtuusto hyväksyi palvelujen ostamisen äänin 23-4. Perussuomalaisten Marko Tiainen esitti, että hallituksen esitystä ei hyväksytä. Vasemmistoliiton Tapio Saastamoinen kannatti Tiaisen esitystä.

Tiaisen esityksen puolesta äänestivät lisäksi ryhmien toiset valtuutetut, Minna Karppinen (ps.) ja Jarmo Ihalainen (vas.). Perussuomalaisten valtuustoryhmä jätti päätöksestä eriävän mielipiteen.

Pihtiputaalla heräsi keskustelu Ole.fit-ketjun suunnittelemien kuntosalihintojen kalleudesta, kun ne tulivat julki kunnanhallituksen listalta. Kertakäyntihinta ainakin tuplaantuisi nykyisestä Jukolan kuntosalin viidestä eurosta. Neljän viikon kuntosalikortti maksaisi 32,90 euroa ja myös ryhmäliikunnan sisältävä yhdistelmäkortti 42,90 euroa.

Marko Tiainen olisikin halunnut uuden kuntosalin toimivan pelkästään kunnan ylläpitämänä, sillä hän piti yrittäjävetoista mallia hyvin kalliina.

– Ei täällä ole varaa maksaa tuollaisia vuosimaksuja. Olen saanut palautetta, että ihmiset eivät voi jatkaa enää harrastustaan tai sitten he lähtevät kimppakyydeillä kuntosalille Viitasaarelle.

Tiainen piti myös yliampuvina kunnan yritysagentin Manu Aunolan tekemiä laskelmia yrittäjävetoisen ja kunnan oman kuntosalin kustannusten eroista. Hänen mielestään niissä vain yritettiin väkisin saada näyttämään kunnan oma sali kalliilta.

Manu Aunolan laskelmien mukaan kunnan oma kuntosali jäisi ensimmäisenä vuonna miinukselle lähes 50 000 euroa ja sopimuskauden seuraavien vuosien aikana liki 40 000 euroa verrattuna Ole.fit-ketjun pyörittämän salin kustannuksiin.

Juuso Lahtinen (kok.) piti kunnan riskiä ja kunnan ostamien palvelujen summaa riittävän pienenä, jotta kunnanhallituksen esitys voidaan hyväksyä. Hän huomautti, ettei kyse ole yrittäjälle maksettavasta tuesta, vaan sellaisten palvelujen ostosta, joita tarvitaan joka tapauksessa erityisryhmille.

Kari Parkkonen (sd.) myönsi kuntosalin hintojen olevan suhteellisen yläkantissa pihtiputaalaisesta näkökulmasta, mutta hänen mielestään 40 000 – 50 00 euron ero kustannuksissa on liian suuri, jotta kunta voisi ruveta pyörittämään salia omiin nimiinsä.

Parkkonen sanoi demariryhmän luottavan tehtyihin laskelmiin. Hän korosti, että vaikka laitteet olisivat puolta edullisemmat ja niitä korjattaisiin puolet vähemmän, kuten Marko Tiainen oli ilmoittanut kantanaan, siitä huolimatta kunnallisen ja yrittäjävaihtoehdon väliin jää kymmeniä tuhansia euroja. Parkkonen sanoi, että se on demariryhmän mielestä liikaa tässä taloudellisessa tilanteessa.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>