Pääkirjoitus (muokattu 25.2.2020) Heikki Jämsén

Vesiensuojeluyhdistykseltä odotetaan käytännön toimia

Keski-Suomi, Kainuu,  Pohjois-Pohjanmaa ja iso osa Lappia ovat eläneet pitkään ilman alueellista vesiensuojeluyhdistystä. Nyt yhdistys on perustettu Keski-Suomeen ja rantautumista valmistellaan myös kolmelle muulle kartan vielä mustalle vyöhykkeelle.

Yhdistys tarvitsee toimiakseen maksavia jäseniä. Jäseniksi toivotaan muun muassa kuntia. Kuntien taloustilanteen tietäen jäsenhankkijoiden pitää pystyä perustelemaan kunnille aukottomasti, miksi jäseneksi kannattaa liittyä. Pihtiputaan ja Kinnulan kuntien johtajien ensimmäiset kommentit vesiensuojeluyhdistysten jäsenyydestä ovat varovaisia. Kunnat ovat nihkeitä liittymään minkään yhdistyksen jäseneksi. Taustalla on ajatus, että jos kuulut yhteen yhdistykseen, on vaikea kieltää jäsenyyttä muilta tarjokkailta.

Jos ja kun vesiensuojeluyhdistys jonain päivänä toimii, siltä odotetaan syvällistä käytännön tietoa vesien tilasta, vahvaa näkemystä toiminnan suunnasta ja kykyä olla synnyttämässä ja tukemassa rahallisestikin hankkeita, joilla vesien tilaa parannetaan.

Tavoitteena oli saada vesien tila kaikilta osin hyväksi vuoden 2015 loppuun mennessä. Kun siihen ei päästy, uudeksi tavoitevuodeksi asetettiin 2027. Seitsemässä vuodessa ehtii tapahtua paljon. Toivottavasti hyvässä kehityksessä on osansa Keski-Suomen vesiensuojeluyhdistyksellä.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>