Pääkirjoitus Heikki Jämsén

Paikallisuutisoinnin tarve säilyy julkaisualustasta riippumatta

Ensimmäisen Kotiseudun Sanomien näytenumeron julkaisemisesta tulee  marraskuussa 60 vuotta. Vuoden 1961 alusta lähtien lehti on ilmestynyt kerran viikossa. 

Päätöksen paikallislehden perustamisesta teki kaksi vuotta aikaisemmin syntynyt Pihtipudas-Seura yleisessä kokouksessaan syyskuussa 1960.

Ensimmäisessä numerossa päätoimittaja T. W. Siivola paalutti lehdelle linjan, joka pätee vieläkin: ”Toivomme, että se Pihtiputaan yleisenä äänenkannattajana  toimisi ja toimittaisi kaikki mahdolliset ja mahdottomat tiedot, uutiset ja tapahtumat lukijoilleen. Samalla se pitäisi meitä ajan virtausten ja kehityksen tasalla niiden elinkeinojen ja ammattien aloilla, joiden piirissä aherramme.” Sen verran tuohon on lisättävä, että Kotiseudun Sanomat otti vuonna 1971 tehtäväkseen myös Kinnulan ja kinnulalaisuuden puolustamisen levikkialueen laajennuttua naapuriin.

Media on murroksessa ja paikallislehdet siinä mukana. Jo vuosia Kotiseudun Sanomia on voinut lukea sähköisenä näköislehtenä. Suurimmalle osalle lukijakunnasta läheisin on kuitenkin paperille painettu lehti. Julkaisualusta voi olla mikä tahansa, mutta luotettavan paikallisuutisoinnin tarve säilyy.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>