Uutiset (muokattu 18.3.2020) Heikki Jämsén

Kinnulan kunnan koronatiedote

Jos epäilet koronavirustartuntaa, ota ensisijaisesti yhteys valtakunnalliseen ja ympärivuorokautiseen puhelinpäivystykseen puh. 116 117 (Lankanumerosta soitettaessa 6156 6000) tai toissijaisesti oman terveysaseman päivystykseen (044 459 6311) tai työterveyshuoltoon. 

Valtioneuvosto teki päätöksiä koronavirukseen liittyen eilen 16.3.2020. Linkki päätöksiin: https://valtioneuvosto.fi/artikkeli/-/asset_publisher/10616/hallitus-totesi-suomen-olevan-poikkeusoloissa-koronavirustilanteen-vuoksi 

Kunnan johtoryhmä päätti tänään 17.3.2020 valtioneuvoston 16.3.2020 päätösten johdosta seuraavaa: 

SIVISTYSTOIMI 

 • • Koulut: ➢ ylioppilaskokeet pidetään tällä viikolla (vko 12) ylioppilaslautakunnan ohjeistuksen mukaisesti 
 • ➢ Kaikkien Kinnulan koulujen lähiopetus keskeytetään 18.3.-13.4.2020. Lähtökohtaisesti myös kaikki 0.-3.-luokkien oppilaat jäävät kotiin etäopetukseen. Ainoastaan, mikäli oppilaiden perhe ei mitenkään muuten voi järjestää edes toisen huoltajan kotiin jäämistä, oppilaat tulevat kouluun. Tässä tapauksessa huoltajan on oltava viipymättä yhteydessä rehtoriin puhelimitse (044 4596 230) tai Wilman kautta, kuitenkin viimeistään tänään tiistaina 17.3. klo 15.00 mennessä, jotta koulu voi varautua järjestelyihin. 
 • • Kansalaisopiston lähiopetus perutaan 17.3. alkaen koko kevätlukukaudelta. 
 • • Varhaiskasvatus: ➢ Valtioneuvosto linjaa, että ne vanhemmat ja huoltajat, joiden on mahdollista järjestää lapsen hoito kotona, menettelevät niin. Mikäli tämä ei onnistu, huoltajan on oltava viipymättä yhteydessä varhaiskasvatuspäällikköön puhelimitse tai Wilman kautta (Sari Huuskonen 044 4596 299), kuitenkin viimeistään tänään tiistaina 17.3. klo 15.00 mennessä. 
 • ➢ Oppilaskerhoja ei järjestetä; voimassa toistaiseksi 
 • • Kirjasto suljetaan 17.3. alkaen. 
 • • Uimahalli suljetaan 17.3. alkaen. 
 • • Kuntosali suljetaan 17.3. alkaen. 
 • • Liikuntasali suljetaan 17.3. alkaen. 

PERUSTURVA 

Terveyskeskuksen palvelut 

Kinnulan terveyskeskus noudattaa valtakunnallista suositusta, jossa kiireettömiä aikoja ei tällä hetkellä anneta. Tämä järjestely sen vuoksi, että voidaan turvata kiireellistä hoitoa tarvitsevien potilaiden tilanne. Suun terveydenhuollon palveluissa ei anneta kiireettömiä aikoja. 

Päiväaikaiset ryhmämuotoiset toiminnot 

 • • Ikääntyneiden päivätoiminnat suljetaan. 16.3. alkaen ryhmiä ei toistaiseksi järjestetä. Asiakkaiden palvelutarpeeseen vastataan yksilökohtaisella käynnillä. 
 • • Fysioterapeutin tai muistiohjaajan tai muun ammattihenkilön ohjaamat ryhmätoiminnot keskeytetään. 
 • • Kuntouttava ryhmätoiminta keskeytetään. 
 • • Asiointipalvelukuljetukset keskeytetään. 
 • • Jokaisen ryhmässä käyvän asiakkaan tietoihin kirjataan, että korona-viruksen vuoksi ryhmät on toistaiseksi peruttu. Lisäksi kirjataan yhdessä asiakkaan ja tämän asioidenhoitajan kanssa suunnitelma, miten sulun aikana toimitaan. 
 • • Oppilashuollon työskentely toteutetaan muulla tavoin kuin ryhmätoimintana 

Omaishoidon vapaat 

• Omaishoidon vastuuhenkilö ottaa yhteyttä jokaiseen omaishoidettavaan, jonka omaishoidon vapaat järjestetään vuodeosastolla tai hoiva-/palvelukodissa. Suositellaan, että omaishoidon vapaat siirretään pidettäväksi, kun epidemia on ohi. Jokaisen tilanne kartoitetaan, ja mietitään, tuleeko asiakasta tukea jollain muulla tavalla/palvelulla. Omaishoidon vapaiden järjestäminen vuodeosastolla tai hoiva/palvelukodissa tulee olla viimesijainen vaihtoehto suuren tartuntariskin vuoksi. 

Kotona olevat yli 70-vuotiaat 

Kotona olevien yli 70-vuotiaiden asiointi suositellaan toteutettavaksi sukulaisten, ystävien tai naapureiden toimesta. Toisena vaihtoehtona suositellaan kauppojen kotiinkuljetuspalvelua. Asioinnin turvaamiseksi tarvittaessa yhteys sosiaalitoimeen, p. 0444596308 

Vierailut yksiköissä 

• Vierailukielto on voimassa kaikissa yksiköissä. Vierailuja voidaan sallia erityisen poikkeuksellisista syistä, esim. terminaalivaiheen asiakkaat/potilaat tai ahdistunut asiakas, joka kaipaa kovasti läheistään. Tällöin ehdoton edellytys on, että vierailijalla ei ole infektio-oireita. Vierailija opastetaan huolelliseen käsien pesuun heti yksikköön saapuessa, ja vierailun tulee tapahtua asiakkaan omassa huoneessa, eikä vierailuun saa käyttää yhteisiä tiloja. 

TEKNINEN TOIMI 

 • • Kunnan toimitilojen siivoukseen kiinnitetään erityistä huomiota virustartuntojen ehkäisemiseksi. 

YLEISESTI 

 • • Tehdyt päätökset ovat voimassa 13.4.2020 asti, ellei asiakohtaisesti ole mainittu muuta ajanjaksoa. Kaikkinensa noudatamme valtioneuvoston tekemiä linjauksia, ja jatkamme toimeenpanon suunnittelua välittömästi. 
 • • Kunnantalo suljetaan toistaiseksi ulkopuolisilta 17.3.-13.4. väliseksi ajaksi. Asiointi tapahtuu sähköisesti ja puhelimitse. 
 • • Kunta määrää ne työntekijät etätyöhön, joiden työtehtävät sen mahdollistavat. Kunta käyttää tässä tehtäväkohtaista harkintaa. Esimiehet valmistelevat asiaa. 
 • • Kunnan kokouskäytännöistä ilmoitetaan myöhemmin. 
 • • Valmiussuunnitelmien tarkistamista ja päivittämistä jatketaan. 
 • • Huolehdi hyvästä käsihygieniasta ja yskimishygieniasta! 
 • • Vältä kättelyä tervehtiessä! 
 • • Kinnulan ulkopuolelle matkustettaessa suositellaan käytettäväksi lähikontakteissa hengityssuojainta! 

Lisätietoja: 

Erkki Nikkilä, kunnanjohtaja, erkki.nikkila@kinnula.fi puh. 044 4596200 

Marja Lehtonen, kunnansihteeri, marja.lehtonen@kinnula.fi puh. 044 4596260 

Kirsi Alonen, sosiaalijohtaja, kirsi.alonen@kinnula.fi puh. 044 4596321 

Mikko Heinonen, sivistysjohtaja, mikko.heinonen@kinnula.fi puh. 044 4596 230 

Ilkka Paananen, tekninenjohtaja, ilkka.paananen@kinnula.fi puh. 044 4596222 

Sinikka Linnakallio, maaseutusihteeri, sinikka.linnakallio@kinnula.fi 044 4596213 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>