Uutiset Heikki Jämsén

 KORONATIEDOTE/KINNULAN KUNTA 23.3.2020 klo 12 

Kunnan johtoryhmän tilannepäivitys: 

SIVISTYSTOIMI 

  • Edelleen suositellaan, että kaikki 0.-3.-luokkien oppilaat jäävät kotiin etäopetukseen. Ainoastaan, mikäli oppilaiden perhe ei mitenkään muuten voi järjestää edes toisen huoltajan kotiin jäämistä, oppilaat tulevat kouluun. Tässä tapauksessa huoltajan on oltava viipymättä yhteydessä rehtoriin puhelimitse (044 4596 230) tai Wilman kautta. 
  • • ”Varhaiskasvatuksen palveluja voivat käyttää kaikki niitä tarvitsevat lapset. Varhaiskasvatuksen järjestämisvastuusta luovutaan tilanteissa, joissa lapsen vanhemmat tai muut huoltajat voivat järjestää lapsen hoidon muutoin. Säännöksellä halutaan varmistaa varhaiskasvatus kaikille niille lapsille, joille vanhemmat tai muut huoltajat eivät muulla tavoin pysty järjestämään hoitoa. Huoltajat tekevät harkinnan hoidon tarpeesta.” Mikäli hoitoa tarvitaan, huoltajan on oltava viipymättä yhteydessä varhaiskasvatuspäällikkoon puhelimitse tai Wilman kautta (Sari Huuskonen 044 4596 299) 
  • • Suosittelemme kuitenkin edelleen lasten hoidon järjestämistä kotona koronaviruksen leviämisen hidastamiseksi. 

PERUSTURVA 

  • Keski-Suomen sairaanhoitopiirin viestinnästä on tiedotettu seuraavaa: 

Maanantaista 23. maaliskuuta lähtien poliklinikoille, laboratorio- ja kuvantamistutkimuksiin sekä leikkauksiin ja muihin toimenpiteisiin kutsutaan vain sellaiset päivystyksellistä tai kiireellistä hoitoa tarvitsevat potilaat, joiden ajanvarauksen siirto huonontaisi sairauden ennustetta tai vaikeuttaisi hoitoa pitkäaikaisesti. Näitä ovat esimerkiksi murtumat, syöpätutkimukset ja -hoidot sekä välittömästi henkeä uhkaavien sairauksien hoidot ja tutkimukset hoidetaan edelleen normaalisti. Kiireellisyyden määrittää lähetteen vastaanottava tai hoitava lääkäri. 

Raskauksiin liittyvää seurantaa ja hoitoa tai synnytyksiä rajoitukset eivät koske. 

Uudet lähetteet käsitellään normaalisti, mutta kiireettömäksi arvioiduille potilaille ei tehdä ajanvarauksia, vaan lähetteet siirretään odottamaan sairaalan toiminnan palaamista normaaliksi. 

TEKNINEN TOIMI 

  • • Ei erityistä tiedotettavaa aiemman lisäksi. 

YLEISESTI 

  • • Tilanne on valtakunnassa pahenemassa. Tartuntamäärät ovat kasvamassa. Maan hallitus suunnittelee lisää liikkumisrajoituksia kansalaisille. Niistä tultaneen tiedottamaan tänään tai huomenna. Tartunnan saaneita Suomessa on 626 henkilöä, ja yksi kuollut. 

Lisätietoja: 

Erkki Nikkilä, kunnanjohtaja, erkki.nikkila@kinnula.fi puh. 044 4596200 

Marja Lehtonen, kunnansihteeri, marja.lehtonen@kinnula.fi puh. 044 4596260 

Kirsi Alonen, sosiaalijohtaja, kirsi.alonen@kinnula.fi puh. 044 4596321 

Mikko Heinonen, sivistysjohtaja, mikko.heinonen@kinnula.fi puh. 044 4596 230 

Ilkka Paananen, tekninenjohtaja, ilkka.paananen@kinnula.fi puh. 044 4596222 

Sinikka Linnakallio, maaseutusihteeri, sinikka.linnakallio@kinnula.fi 044 4596213 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>