Uutiset Heikki Jämsén

Wiitaunionin johtoryhmä keskusteli koronatilanteen vaikutuksista yritystoimintaan ja mahdollisista toimenpiteistä

Wiitaunionin johtoryhmätotesi kokouksessaan perjantaina 20.3., ettäViitasaarella ja Pihtiputaalla on jo huomioitu viimeisimmät päätökset koulujen lähiopetuksesta. Valtioneuvoston perjantaisen päätöksen mukaisesti lähiopetusta tarjotaan kaikille esiopetuksen ja 1-3-vuosiluokkien oppilaille, kun aiemmin lähiopetus oli tässäjoukossa rajattu vain yhteiskunnan kriittisten alojen työntekijöiden lapsille. Tälle ryhmälle suositellaan edelleen etäopetukseen osallistumista. Lähiopetusta järjestetään myös erityisentuen päätöksen saaneille oppilaille ja pidennetyn oppivelvollisuuden piirissäolevia oppilaille.
Perheisiin on oltu yhteydessäsuoraan Wilman kautta asiasta ja perheet ilmoittavat lähiopetukseen osallistumisesta suoraan kouluihin.
Varhaiskasvatuksessa käytännöt pysyvät samana ja huoltajat tekevät harkinnan hoidon tarpeesta. Edelleen suositellaan lasten hoitoa kotona mahdollisuuksien mukaan.

Yleisessäkoronavirukseen liittyvissäasioissa kuntalaisia ohjataan ottamaan yhteyttävaltion yhteiseen Tietoa koronaviruksesta -neuvontaan. Puhelinpalvelussa 0295 535 535 ja chatissa saa yleistätietoa koronaviruksesta. Neuvonta palvelee arkipäivisin klo 8–21 ja lauantaisin klo 9–15.
Koronavirustilanteen vuoksi Wiitaunionin sosiaalitoimen yhteydenottopuhelimen soittoajat ovat poistuneet ja puhelin 040 661 5875 päivystääjatkossa klo 8-15 välisenäaikana arkisin. Puhelimen kautta saa yleistäohjausta ja neuvontaa sosiaalipalveluihin liittyvissäasioissa.
Ikäihmisille ohjausta, neuvontaa ja tukea ikäihmisille tarjoavat asiakasohjaajat, joiden yhteystiedot löydät omalta sivultaan.

Poikkeukselliset olot vaikuttavat myös yritystoimintaan ja paikallisiin yrityksiin. Wiitaunionin johtoryhmätotesi, ettäpaikallisen yritystoiminnan edellytykset halutaan turvata myös jatkossa ja sen vuoksi vallitsevan tilanteen vaikutukset yritystoimintaan huomioidaan kunnissa. Johtoryhmäkävi läpi erilaisia mahdollisia toimenpiteitäja huomioitavia seikkoja Kuntaliiton ja Suomen Yrittäjien yhteisten suositusten pohjalta.
Elinkeinotoiminnan ohjauksessa ja neuvonnassa KehittämisyhtiöWitaksella on tärkeärooli.
Paikallisista toimenpiteistäkeskustellaan yhteydenpidossa yrittäjien kanssa niin kaupungin, kunnan kuin kehittämisyhtiön toimesta. Wiitaunionissa seurataan myös valtakunnallisia päätöksiäja ohjeita elinkeinotoimintaan liittyen.

Pohjoisen Keski-Suomen Ympäristötoimi on omilla tiedotteillaan ohjeistanut eläinlääkinnän asiakkaita sekä tilanteen huomiointia elintarvikehuoneistoissa ja julkisissa tiloissa.

 

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>