Uutiset (muokattu 6.4.2020) Heikki Jämsén

Viitasaaren ja Pihtiputaan terveydenhuollossa valmistauduttu koronaepidemian hillitsemiseen

Wiitaunionin (Viitasaaren kaupungin ja Pihtiputaan kunnan) terveydenhuollossa on tehty toimenpiteitä koronaepidemian hillitsemiseksi ja tarvittavan hoidon järjestämiseksi. Alueella on ehditty valmistautua hyvin esimerkiksi toiminnan suunnittelulla, materiaalitarpeiden kartoittamisella, tilaratkaisuilla ja muilla käytännön järjestelyillä. Hengitystieinfektiopotilaiden päivystys ja hoito on keskitetty Pihtiputaan terveysasemalle, johon tulee soittaa ensin numeroon 014 4596 700. Tarkemmat ohjeet hoitoon hakeutumisesta löydät koronatilanteen tiedotussivulta.

Tartuntamahdollisuuden välttämisen takia Pihtiputaan terveysaseman äitiys- ja perhesuunnitteluneuvola, lastenneuvola ja fysioterapia ovat muuttaneet terveysaseman kiinteistön Jokirannan päätyyn, käynti osuuspankin puoleisesta päädystä. Aikuisneuvola siirtyi Sopukan palvelukeskukseen, käynti keskustan puoleisesta päädystä. Puheterapia toimii Putaanvirran koululla kouluterveydenhuollon tiloissa. Muiden potilaiden päivystyshoito on keskitetty Viitasaaren terveysasemalle.

Osa ei-kiireellisistä terveydenhuollon vastaanottokäynneistä on peruttu tai siirretty tartuntamahdollisuuksien vähentämiseksi sekä työvoiman riittävyyden varmistamiseksi. Osa terveydenhuollon käynneistä toteutetaan puhelimitse tilanteen sen salliessa. Kotihoito Wiitaunionissa toimii normaalisti.

Ajanvaraus sähköisen asioinnin kautta ei ole käytössä vallitsevan tilanteen vuoksi. Ajanvaraukset esimerkiksi laboratoriokäyntiä varten voi tehdä puhelimitse arkisin, Viitasaari klo 9-15 014 459 7241 ja Pihtipudas klo 8-15 014 4596 702 ja 014 4596705

Viitasaarelle ja Pihtiputaalle on saatu suojavarusteisiin täydennystä Valtion huoltovarmuuskeskuksesta muun maan tavoin. Wiitaunionin alueella noudatetaan suojainten käytöstä Keski-Suomen sairaanhoitopiirin laatimia alueellisia ohjeistuksia, joissa on kansallisia ohjeita tarkennettu Keski-Suomen alueen epidemiatilanteen mukaiseksi ja joita päivitetään säännöllisesti tilanteen mukaisesti. Näitä KSSHP:n ohjeita Wiitaunionissa noudatetaan kaikissa sosiaali- ja terveydenhuollon yksiköissä mukaan luettuna kotiin tuotettava palvelu.

Wiitaunionin terveydenhuolto toimii yhteistyössä alueen yksityisten palveluntarjoajien kanssa ja toimittaa niihin sairaanhoitopiirin ja valtakunnallisen ohjeistuksen mukaisesti suojaimia sekä suositellun lääkevalikoiman.

Henkisen tuen tarpeeseen Wiitaunionissa on perustettu alueen kuntien oma huolipuhelin, jonka tiedot ja muut tarjolla olevat palvelut löydät omalta sivultaan.

Myös eläinlääkäripalveluissa on muutoksia, huomioithan Pohjoisen Keski-Suomen Ympäristötoimen ohjeet eläinlääkinnän asiakkaille.

Wiitaunionin terveydenhuolto voi tämän hetkisten tietojen perusteella kiittää alueen asukkaita, yrittäjiä ja muita toimijoita vastuullisesta toiminnasta viruksen leviämisen estämisessä. Viitasaarella ja Pihtiputaalla seurataan jatkuvasti valtakunnallisia ja sairaanhoitopiirin ohjeita, joihin tulee tarkennuksia epidemiatilanteen mukaan. Nämä muutokset huomioidaan myös Wiitaunionissa.

 

Viitasaaren kaupungin sivuilla päivittyvä koronatiedotesivu: https://viitasaari.fi/korona/

Pihtiputaan kunnan sivuilla päivittyvä koronatiedotesivu: https://pihtipudas.fi/korona-info-pihtipudas/

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>