Uutiset Juha Kivinen

Ravintolat koettavat sinnitellä kaksi kuukautta koronarajoitusten yli

– Meidän sinnittelyssämme auttaa nyt jokainen ruoka-annos, Kahvila-Ravintola Mantan yrittäjä Tiina Paananen vetoaa.

Koronaviruksen leviämisen estämiseksi annettu asetus pani ravintolat ahtaalle. Asetus kieltää tarjoilemasta tuotteita ravintolatiloissa toukokuun loppuun asti. Ravintolat voivat kuitenkin myydä take away -aterioita, joita asiakkaat hakevat tai joita kuljetetaan ravintolasta asiakkaille.

Pihtiputaalaisen Takkatuvan toiminta on niin vahvasti sisällä aterioivien asiakkaiden varassa, ettei yrittäjä Hannele Törmä voinut muuta kuin panna ovet kiinni ainakin toistaiseksi. Työntekijät on lomautettu kolmeksi kuukaudeksi.

– Ei voi pitää ravintolaa auki, jos ei ole ihmisiä. Vuosi sitten meillä oli lauantaina maaliskuun lopussa 340 ruokailijaa, mutta nyt oli vain 38. Olemme ihan kokonaan Nelostien liikenteen varassa. Kokouksia, syntymäpäiviä ja muita tilaisuuksia on vain satunnaisesti.

Hannele Törmä pyrkii myymään pois pakasteessa olevat tavarat. Hän oli pari päivää ehtinyt jopa ajatella lyövänsä hanskat tiskiin, mutta tuli toisiin ajatuksiin keskusteltuaan kehittämisyhtiö Witaksen kanssa siitä, miten yritys voisi selvitä poikkeustilan yli. Törmä tosin tuumaa, että takkiin taitaa tulla, lopettaa tai jatkaa.

Koronarajoitukset vetivät pihtiputaalaisen Kahvila-Ravintola Mantan yrittäjien Tiina Paanasen ja Lahja Ruuskan mielet mataliksi.

– Ei tänne kuulu oikeastaan muuta kuin hiljaiseloa. Asiakkaat ovat vähentyneet huomattavasti, Lahja Ruuska kertoo.

– Se on tosi vaikea tilanne, kun iltaelämä loppuu. Kaikki ohjelmat peruttiin 20.-21. maaliskuuta viikonlopun jälkeen. Ollaan me auki pidetty, mutta eihän se ole sitä samaa kuin ennen, Tiina Paananen jatkaa.

Iltaohjelman osuus Mantan kuukauden myynnistä on peräti neljä viidesosaa.

– Me nippa nappa selvitään tästä kahdesta kuukaudesta, jos rajoitukset päättyvät toukokuun lopussa, mutta ei kyllä yhtään pitemmälle, Paananen laskee.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>