Uutiset Juha Kivinen

Koronarajoitukset siirsivät 4H:n kerhot nettiin

Kinnulan 4H-yhdistyksen hallituksen nuorisojäsen Elli Leppänen ja toiminnanjohtaja Marja Suominen yhdistyksen toimistolla.

Joitakin kursseja ja kerhoja on siirretty internetiin sen jälkeen, kun kokoontumisrajoitukset astuivat voimaan koronaviruksen hillitsemiseksi. Kinnulan 4H-yhdistyksellä on pyörinyt viisi kerhoa, joista neljä jäi kokonaan tauolle. Kangaskylän luontokerhokin oli tauolla vähän aikaa, mutta se muutettiin etäkerhoksi viime viikolla. 4H:n uusi yleinen etäkerho on toiminut kolme viikkoa. Molemmat toimivat WhatsAppissa.

Kerhon ohjaaja laittaa kerran viikossa verkkoon muutamia tehtäviä ja kerholaisilla on viikko aikaa tehdä niitä. Tehtävät voivat olla esimerkiksi välipalan valmistamista, koirararotuun tutustumista tai luontobingon tekemistä.

Verkkoon vietiin myös 4H-yrityskurssi, joka kokoontuu kolme kertaa Teamsissa huhtikuun aikana, sekä Ajokortti työelämään -kurssi ysiluokkalaisille ja alkaville.

Kinnulassa toimii palvelualan 4H-yrityksiä, jotka tarjoavat eläinten hoitoa, siivousta, pihanhoitoa ja lastenhoitoa.

Kesällä 16 vuotta täyttävä 4H-yhdistyksen hallituksen nuorisojäsen Elli Leppänen on hoitanut lapsia ja eläimiä yrityksensä Elonan laskuun kaksi ja puoli vuotta. Hän on käynyt siihen liittyen ensiapu- ja hygieniapassikurssit. Elli on hoitanut koiria ja kissoja, käynyt keritsemässä lampaita sekä myös siivonnut myös muutamissa kodeissa ja Seurojentalolla.

Elli Leppänen myöntää, ettei hän ole oppinut etäopiskelussa yhtä hyvin kuin koulussa.   

– Oppiminen on ollut vähän niin ja näin. Tykkään siitä, että minulle selitetään asiat. Kyllä huomaa, että tämä on rankempaa. Teen paljon pitempää päivää. Välillä saattaa olla jaksoja, että on vain niin väsynyt, ettei pysty tekemään kaikkea kerralla. Kirjoitusta on ollut aika paljon, mutta nyt vaihtui rennompi jakso.

– Olisin mieluummin oikeassa koulussa. Minulla on kuitenkin viimeiset ajat olla Kinnulassa peruskoulussa. Se harmittaa, sillä olisihan se ollut hauskaa viettää ne oman luokan kanssa. Ja vaikka kouluun pääsisikin kahdeksi viimeiseksi viikoksi, meillä yseillä se olisi TET-harjoittelun aikaa jossakin työpaikassa.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>