Uutiset Juha Kivinen

Pihtiputaan skeittipuisto on Keski-Suomen parhaimpia

Toivo Kinnunen (vas.) ja Paavo Paananen scoottailivat temppupotkulaudoillaan rullalautapuistossa.

Pihtiputaan koulukeskuksen ja viereisen urheilupuiston liikuntaolosuhteiden korkea varustelutaso on hämmästyttänyt monia vieraita. Pieneksi paikkakunnaksi Pihtiputaalla on runsas valikoima urheilupaikkoja, ja viikko sitten pallokentän viereen avattiin vielä jämäkkä, kokonaan betonista rakennettu rullalautapuisto.

Rullalautapuiston suunnittelija Mikko Tervonen sanoo puiston olevan todella hyvin varustettu. Elementtejä on tehty niin katu- kuin ramppirullaajillekin. Puistossa on curb, ditch-curb, puolikas pooli, pyramid corner, fun box ja manual box.

– Jyväskyläläisiltä harrastajilta kuulin monen olevan sitä mieltä, että tämä on yksi Keski-Suomen parhaista skeittipuistoista. Tämä on tosi iso parannus niihin vanhoihin vanerivehkeisiin, Mikko kehuu.

Alun perin puistoon ajateltiin tehdä pelkästään puolikas pooli eli allas, mutta kun nuorten työpaja tuli mukaan ja harrastajia saatiin talkoisiin, samalla budjetilla voitiin laajentaa paikka isommaksi kuin oli ajateltu. Talkootyön osuus oli merkittävä. Mukana oli kymmenkunta työntekijää.

Mikko Tervonen tarkistutti vielä suunnitelmansa Windmill Skatepark Solutionsin ammattilaisilla, jotka ovat olleet rakentamassa yli kahtakymmentä betoniparkkia. Muokkauksia jouduttiin lopulta tekemään hyvin vähän.

Rullalautailun suosio kulkee aina hieman aalloissa, kun sukupolvet vaihtuvat. Mikko Tervosen ikäluokka on jo enimmäkseen maailmalla ja Mikkokin asuu Jyväskylässä. Hän arvioi, että scoottaus eli temppupotkulautailu on alkanut nostaa päätään enemmän Pihtiputaalla. Sitä ei ollut vielä hänen aktiiviaikoinaan.

– Pihtiputaan Rullalautailijat toimii enää hyvin pienimuotoisesti, mutta PiRun kautta nämäkin parkkiasiat on hoidettu. Moneen vuoteen ei olla enää otettu vuosimaksuja.

Luca Tenkula (13) lautaili avajaisissa. Hän oli käymässä Oulusta kesälomalla sukulaisten luona.

– Olen pari päivää täällä skeitannut. Viime kesänä testasin vanhaa parkkia, ja onhan tämä paljon parempi. Temputkin onnistuvat paljon paremmin. Tämä on ihan yhtä hyvä kuin Oulun parkit.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>