Päästä vedettyä (muokattu 28.7.2020) Krista Herranen

Kotimaan helmet

Astuin lentokoneeseen ensimmäistä kertaa, kun olin 16-vuotias. Silloin matkustin perheeni kanssa Tikkakoskelta Helsinki-Vantaalle.

Teimme lentomatkan, koska halusin kokeilla, miltä tuntuu istuskella ilma-aluksessa ennen kuin lähdin ensimmäiselle pidemmälle ulkomaanreissulleni, kielimatkalle Oxfordiin.

Tuota matkaa ennen olimme käyttäneet kesälomamme hyödyksi matkailemalla kotimaassa. Reissasimme perheemme kanssa Lapissa, Itä-Suomessa, länsirannikolla, Suomen suurimmissa kaupungeissa ja pienemmillä paikkakunnilla. Minulle on jäänyt matkoista lämpimät muistot ja opin tuntemaan suhteellisen kattavasti kotimaatani.

17-vuotiaana lensin minulle tuntemattomien ihmisten kanssa Brittein saarille, minkä jälkeen reissukärpänen puri minuakin. Kielimatkan jälkeen kävin lentomatkalla kerran tai pari vuodessa, kunnes tein tähänastisen elämäni viimeisimmän lennon kaksi ja puoli vuotta sitten.

Varmasti vielä lennän joskus, mutta matkustusintoani hillitsevät käynnissä olevat globaalit kriisit.

Kotimaan matkailu tuntuu käyvän tänä kesänä kuumana, mikä on mahtava juttu.

Itse olen matkaillut kotimaassa paljonkin, perheen kanssa tehtyjen kesälomareissujen lisäksi olen vieraillut eri puolilla Suomea asuvien ystävien luona ja tehnyt useita kotimaan reissuja kumppanini kanssa ja olen vakuuttunut siitä, että kotimaan matkailu kannattaa.

Kun miettii, mitä kaikkea kaunista Suomessa on, tulee mieleen pitkä lista.

Rauman vanha kaupunki on historiallisuudessaan vaikuttava, Porvoo on täynnä mutkittelevia kujia, ihania kahviloita ja ravintoloita ja Turussa voi nauttia virvokkeita jokirannan laivoissa. Tampereella Museokeskus Vapriikki on monipuolinen ja kiinnostava kokonaisuus erilaisia näyttelyitä ja Lappeenrannassa voi nauttia kulttuurielämyksistä vanhassa elokuvateatterissa.

Myös luontoelämyksiä on Suomessa paljon tarjolla: Kolin maisemat ovat vaikuttavia ja pohjoisessa tunturit kohoavat jylhinä.

Pihtiputaaltakin löytyy upeita luontokohteita, joihin on vieraitakin tuotu luontoa ihailemaan. Harjuntakasen ja Suurijärven alue on karuudessaan upea ja Imarrekivi kertoo tarinoita muinaisista ajoista. Elämäjärvellä sijaitseva Vuorijärvi avautuu upeana kallion päällä istuskelijalle ja Ison Kivimäen tornista näkee rauhoittavan kauniin maiseman.

Aina ei tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan. Lähellä on kaunista ja paljon koettavaa, ja lomakin voi olla rentouttavampi, kun ei tarvitse kökkiä turvatarkastusjonoissa.

Nautitaan loppusuvesta ja sen kauneudesta!

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>