Uutiset Juha Kivinen

Kuntoportaat kohentavat Ritovuoren kuntoilualuetta

Kuntoportaiden juurella portaiden rakentajan Fenerko Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Järvelin Fria-koiransa kanssa.

Pihtiputaan kunnan rakennuttamat kuntoportaat valmistuvat elo-syyskuun vaihteessa täydentämään Ritovuoren alueen liikuntavarustusta. Siellä on jo ennestään valaistu latu ja pururata sekä frisbeegolfrata. Rakentajaksi valittiin pihtiputaalainen Fenerko Oy. Kunta järjestää portaiden avajaiset myöhemmin ilmoitettavana päivänä.

Kunnan talousarvioon varattiin kuntoportaita varten 40 000 euroa. Kenttämestari Markku Kananen arvioi, että myös valaistus voitaneen rakentaa alueelle määrärahan puitteissa syksyllä. Sähköt on jo vedetty alueelle.

Portaat tehdään Ritovuoren kivikkoiseen rinteeseen muutamia kymmeniä metrejä Kolimantien alittavalta tunnelilta vasemmalle. Niiden alapäähän on päällystetty tukeva polku tunnelin vierestä sekä myös vuoren päältä vesitornilta.

Portaille pääsee autolla kahden parkkipaikan kautta. Kolimantieltä käännytään Ritovuoren kallioon louhitulle hiekkasiilolle vievälle tielle tai sitten ajetaan Ritovuorentietä ylös vesitornin viereen.

Markku Kananen huomauttaa, että kuntoportaat erottuvat monista muista vastaavista persoonallisen ja karun maisemansa takia. Portaita on tehty usein sileään rinteeseen.

Kuntoportailla ei ole talvikunnossapitoa. Lumiseen aikaan niitä käytetään jokaisen omalla vastuulla. Portailla tulee olemaan pituutta 48 metriä ja leveyttä 1,5 metriä. Askelmia on 120 ja nousua kertyy 14 metriä.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>