Uutiset Juha Kivinen

Pihtiputaalle jatkossa neljä valtuutettua vähemmän

Mahtoiko korona-ajan varovaisuus vaikuttaa, kun Pihtiputaan kunnanvaltuustosta puuttui peräti yhdeksän valtuutettua? Tilalle saatiin viisi varavaltuutettua.

Pihtiputaan kunnanvaltuustoon valitaan ensi huhtikuun kuntavaaleissa neljä valtuutettua vähemmän kuin tähän asti. Valtuusto hyväksyi maanantaina valtuutettujen lukumäärän vähentämisen 27:stä 23:een ensi vaalikaudesta alkaen. Perusteena on Pihtiputaan väkiluvun putoaminen alle neljäntuhannen.

Valtuutettujen lukumäärästä äänestettiin. Vasemmistoliiton Tapio Saastamoinen esitti SDP:n Karri Paanasen kannattamana, että valtuutettuja olisi jatkossa 21. Esitys ei saanut kuitenkaan kannatusta muilta, joten kunnanhallituksen esitys 23 valtuutetusta voitti äänin 20-2. Kokoomuksen Juuso Lahtinen ja keskustan Raimo Pärnänen äänestivät tyhjää.

Juuso Lahtinen esitti valtuutettujen lukumäärän pudottamista peräti seitsemääntoista, mutta hänen esitystään ei kannattanut kukaan. Lahtinen olisi halunnut päästä alle selvän rajan eli kahdenkymmenen. Hänen mielestään 23 ei ole vielä tarpeeksi merkittävä pudotus.

Lahtinen huomautti, että Pihtiputaan väkimäärä on vähentynyt huimaa vauhtia viidelläsadalla hengellä vuodesta 2012, joten kunnan ylimmältä tasolta tarvitaan selvää signaalia siitä, että siellä ollaan valmiita osallistumaan valtaviin säästötalkoisiin, vaikka valtuutettujen kokouspalkkioista ja muista menoista syntyvät säästöt eivät olekaan sinänsä suuria.

Raimo Pärnänen ja Perussuomalaisten Marko Tiainen puolustivat kylien alueellista kattavuutta valtuustossa. Pärnänen oli jopa sitä mieltä, että valtuutettujen lukumäärään ei olisi tarvinnut koskea vielä lainkaan tässä vaiheessa, vaan vasta sitten, kun valtakunnalliset sote-ratkaisut tulevat voimaan. Samoilla linjoilla oli myös keskustan Erkki Kananen.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>