Uutiset Juha Kivinen

Kinnula uskalsi pitää joulunavauksen

Kinnulan Yrittäjien, kunnan ja seurakunnan joulunavaukseen tuli runsaasti yleisöä.

Kinnulan joulunavaus järjestettiin perjantai-iltana, vaikka sen peruuttamista mietittiin alkuviikosta koronavaaran takia. Kinnulan koronatilanne on pysynyt kuitenkin rauhallisena eikä uusia tartuntoja ole todettu lähes kolmeen kuukauteen, joten tapahtumalle näytettin vihreää valoa.

Kinnulalaiset myös osoittivat, että yhteisiä kokoontumisia on kaivattu korona-vuonna. Keskustaan kokoontui paljon väkeä.

Kinnulassa on valittu Vuoden Retupukki viidentoista vuoden ajan. Nyt valinnan julkistaminen siirrettiin ensi kertaa uudestavuodesta joulunavaukseen.

Vuoden Retupukiksi valittiin maanviljeljä, kunnanvaltuutettu ja teknisen lautakunnan puheenjohtaja Tapio Pekkarinen. Hän sai ensimmäisenä käteensä vuosittain kiertävän pukinsauvan, jonka oli tehnyt edellinen Vuoden Retupukki Ilpo Linna.

Sivistyslautakunnan puheenjohtaja Kalevi Kinnunen antoi Tapio Pekkariselle tunnustusta siitä, että hän on toiminut nuoresta iästä asti peruselinkeinon parissa, innovatiivisissa yritystoiminnan verkostoissa ja myös luottamustehtävissä maakuntatasoa myöten.

– Tapio omaa suorat yhteydet suureen osaan valtakunnan poliittisia päättäjiä ja hän on tuonut siellä Kinnulaa esille myönteisesti.

Kinnulassa ei valittu tänä vuonna Vuoden yrittäjää, koska seudullinen yrittäjäjuhla peruuntui koronatilanteen takia. Sen sijaan Kinnulan Yrittäjät päätti palkita Vuoden yrittäjäteosta Antti ja Ville Kinnusen maatalousyhtymän.

– Ei ollut vaikeuksia olla täsmälleen samaa mieltä kunnan puolella. Vuonna 2014 Jukka ja Marita luovuttivat viestikapulan veljeksille Heikkilän tilalla, ja kaverit olivat todellakin silloin vielä nuoria viljelijöitä – Ville 19-vuotias ja Antti muutaman vuoden vanhempi. Nuoresta iästä huolimatta uravalinta on ollut oikea. Halua, taitoa ja kykyä tilan kehittämiseen on löytynyt, maaseutusihteeri Sinikka Linnakallio kiitteli.

Yrittäjäteko-palkintoon antoi aihetta ennen kaikkea keväällä valmistunut kahden robotin navetta.

– Se on tosi iso investointi. Kunta kannustaa yrittäjiä kotieläinrakennusten rakennus- ja laajennusprojekteissa de minimis -tuella, joka teille myös myönnetään, Linnakallio lupasi.

Lisäksi kunta muisti rakennustarkastaja Petri Syrjää siitä, että hän vie eteenpäin yritysten investointeja järkevästi ja maanläheisesti.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>