Uutiset (muokattu 3.12.2020) Hanna Kankaanpää

Kinnula kiristää koronarajoituksia

Kinnulassa kiihtyvä koronatilanne otetaan vakavasti ja kunnan johtoryhmä on keskiviikkoisessa kokouksessaan päättänyt kiristää rajoituksia sosiaali- ja terveysministeriön torstaina esittämän vetoomuksen mukaisesti. Keski-Suomen sairaanhoitopiiri on koronan kiintymisvaiheessa, mutta Kinnulassa tilanne on toistaiseksi rauhallinen. Silti varovaisuuteen on aihetta, sillä valtakunnallisen arvion mukaan seuraavat viikot ovat viruksen leviämisen kannalta ratkaisevia.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirastosta on todettu, että tiukempia rajoituksia tarvitaan koronaviruksen laajemman leviämisen ehkäisemiseksi, riskiryhmien suojelemiseksi ja terveydenhuollon kantokyvyn turvaamiseksi. Rajoitusten tavoitteena on vähentää ihmisten välisiä fyysisiä kontakteja ja sitä kautta tartuntoja. Aluehallintoviraston ohjeen mukaan kokoontua voi korkeintaan 20 henkilöä turvaohjeita noudattaen ja esimerkiksi harrastusten jatkaminen on mahdollista, mikäli turvallisuudesta ja hygieniasta voidaan huolehtia. Aluehallintoviraston ohjeet ovat voimassa 21.12.2020 asti.

 

Kinnulassa julkisia tiloja suljetaan ja maskit käyttöön

Uimahalli, sisäliikuntasali ja kuntosali suljetaan huomisesta alkaen. Ohjatut liikuntaryhmät keskeytetään ja tunnit siirretään mahdollisuuksien mukaan pidettäväksi kevätkaudella. Seuraavan kerran tilat avataan 1. helmikuuta. Myös ikäihmisten päiväkeskustoiminta menee tauolle tammikuun loppuun asti.

Kinnulassa suositellaan kasvomaskin käyttöä kaikissa tilanteissa, joissa lähikontaktia ei voi välttää. Erityisesti sisätiloissa maskin käyttäminen on tärkeää. Edelleen on syytä muistaa turvavälit ja kunnollinen käsienpesu, sekä yskiminen ja aivastelu aina kyynärtaipeeseen tai nenäliinalla suojaten.

 

Alle kymmenen hengen kokoontumisia voi järjestää turvaohjeet huomioiden

Aluehallintovirasto on rajoittanut tapaamiset 20 henkilöön, mutta Kinnulassa suositellaan, ettei yli kymmenen osallistujan tilaisuuksia ja julkisia kokoontumisia järjestetä. Lisäksi tapaamiset on syytä rajata vain omaan välttämättömään lähipiiriin. Myös perhejuhlia ja muita yhteisiä kokoontumisia on syytä välttää ja hautajaisiin voi osallistua vain lähimmät omaiset. Joukkoaltistumisten ja taudin leviämisen riski on erityisen suuri kaikissa tilanteissa, joissa suuri joukko ihmisiä kohtaa.

Myös alle kymmenen hengen kokoontumissa on tärkeää huomioida turvallisuus. Turvavälien pitäminen reilussa metrissä on tärkeää, ja järjestäjän on syytä huolehtia turvaväleistä myös silloin, kuin on riski jonon syntymiseen. Järjestäjän on tarjottava mahdollisuus käsien puhdistamiseen ja tarjottava kasvomaskeja tarvitseville.

Vahva etätyösuositus

Etätyötä suositellaan kaikissa niissä tehtävissä, joissa sen tekeminen on työtehtävät huomioon ottaen mahdollista. Lisäksi työpaikoilla on tärkeää tunnistaa ja vähentää riskipaikkoja, joissa esimerkiksi lähikontakteja voi syntyä. Maskeja suositellaan käytettäväksi myös työpaikoilla kaikissa kohtaamisissa ja työpaikalla liikuttaessa.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>