Uutiset Juha Kivinen

Jorma ja Merja toivat uutta virtaa Pirttiniemen lomakylään

Muurasjärven pohjoisimman osan Ollovenlahden suulla sijaitseva Pirttiniemen lomakylä on herännyt uuteen eloon, kun yrittäjä Jorma Mustola tuli Kannuksesta pyörittämään sen toimintaa neljä vuotta sitten, aluksi vuokralaisena.

Mustola päätti ostaa koko paikan Muurasjärven maataloustuottajien yhdistykseltä kaksi vuotta sitten, ja sen jälkeen hän on tehnyt lomakylään monenlaista remonttia.

Pihaan rakennettiin aivan uusi, isompi mökki, päärakennukseen tehtiin terassi ja siinä sijaitsevat yhteistila sekä keittiö lämpöeristettiin. Samalla keittiötä päivitettiin 70-luvulta enemmän tälle vuosituhannelle. Lisäksi kaikki mökit ovat saaneet uuden maalipinnan, savusaunaan vaihdettiin lauteita ja puulämmitteiseen saunaan tuli yksi vesivessa lisää.

Jorma Mustola tuumaa, että nyt lomakylä alkaa olla siinä kunnossa kuin pitääkin. Ensi vuonna suunnitelmissa on vielä kaapelihiihtoradan rakentaminen rantaan.

– Se on äänetön vaihtoehto vesihiihdolle, kun ei tarvita venettä tai vesijettiä vetämään. Kaksi mastoa riittää ja kaapeli välille. Niitä on muutama, ainakin Rukalla ja Hämeenlinnassa, Mustola kertoo.

Paljon asiakkaita ulkomailta

Pirttiniemessä on 36 majoituspaikkaa neljän hengen mökeissä. Viime vuonna rakennetussa isommassa mökissä on myös oma suihku ja wc.

Lomakylän suosio on paljon säistä kiinni. Heinäkuun lopun hellejakso näkyi heti isompina kävijämäärinä.

Pirttiniemen käytännön toiminnasta vastaava Jorma Mustolan puoliso Merja Puusaari kertoo, että viime vuoden hurjana hellekesänä heillä kävi 300-400 asiakasta, mutta nyt ei ole päästy aivan sellaisiin lukuihin.

Jorma Mustola arvioi, että ulkomaalaisia käy melkein enemmän kuin kotimaisia asiakkaita.

– Tulevat haistelemaan ilmaa, eivät ne tarvitse muuta ohjelmaa. Luonnonrauha on yllättävän tärkeä syy tulla tänne ulkomailta.

Ulkomailta osataan tulla Pirttiniemeen paljolti Booking.com -nettisivuston kautta. Kaukaisimpia ovat Saudi-Arabiasta saapuneet kaksi toimittajaa sekä Euroopan kiertueellaan Muurasjärvelle poikennut amerikkalainen hevibändi Pillorian. Sen jäsenet halusivat majoittua peitenimellä.

Saksalainen eläkeläispariskunta pysähtyi pariksi päiväksi huilaamaan Pirttiniemeen ollessaan matkalla polkupyörillä Nuorgamiin. Puolalainen taikuripoika järjesti hienon show’n asukkaille. Kiinasta olisi tullut 30 hengen ryhmä, mutta heitä ei voitu vielä ottaa aikaisin keväällä.

Kävijöitä on ollut myös Italiasta, Ranskasta, Puolasta, Virosta, Liettuasta ja Venäjältä.  Paikallisetkin ovat ottaneet Pirttiniemen taas enemmän omakseen.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>