koirat, luonto, matkustaminen, some, Sydän-Suomi (muokattu 22.11.2022) Silja Kinnunen

Jasmine Dietz matkustaa työkseen koiriensa kanssa

Somevaikuttaja Jasmine Dietz matkaa kesän aikana kaikkiin Suomen maakuntiin, ja viimein tuli aika pysähtyä pidemmäksi aikaa Nelostien varteen. Sydän-Suomen luonto ja rauhallisuus rentouttivat.

24-vuotias somevaikuttaja Jasmine Dietz tekee koiristaan ja heidän yhteisistä seikkailuistaan sisältöä sosiaaliseen median alustoille. Aiemmin kansainvälisen myynnin parissa työskennellyt Dietz päätti maaliskuussa irtisanoutua vakituisesta työstään ja ryhtyä kokopäiväiseksi sisällöntuottajaksi.

Dietz tekee kuva- ja videosisältöjä koiristaan Malinois Adventures -nimellä esimerkiksi Youtubeen, Instagramiin ja TikTokiin. Harrastuksesta tuli viime kesänä työ, kun Dietz perusti oman yrityksensä, mutta kokopäiväinen työ alkoi keväällä. 

Dietz päätyi tekemään sisältöjä noin 3–4 vuotta sitten saadessaan Vinka-koiransa, ja hän alkoi päivitellä perusarkea koiranpennun kanssa. Entuudestaan hänellä oli ollut jo Ira-koira, ja hän oli harrastanut kaikenlaista koiran kanssa. Nykyisin Dietzillä on belgianpaimenkoira malinoiseja kolme: 7,5-vuotias Ira, 3,5-vuotias Vinka ja vasta kuuden kuukauden ikäinen Fouga-pentu. 

Jasmine Dietzin koirat ovat tottuneet matkustamaan, vaikka kaikenlaista hulinaa riittääkin puolivuotiaan Fouga-pennun kanssa.

Dietz harrastaa koirien kanssa kaikenlaista.

– Tällä hetkellä harrastamme erityisesti valjakkourheilua ja vetolajeja, ihan kilpailevalla tasolla asti. Lisäksi käymme koirapuistoissa, lenkki- ja luontopoluilla sekä muissa koiraystävällisissä paikoissa reissuillamme, Dietz kertoo.

– Nyt kokeilimme pitkästä aikaa agilitytaitojamme.

Koirat ovat tottuneita reissaamiseen, ja Fouga-pentu onkin päässyt heti mukaan maakuntamatkoille. Dietz päätti maaliskuussa kiertää kesän aikana kaikki Suomen maakunnat. Tähän asti he ovat käyneet koirien kanssa Etelä-Karjalassa, Lapissa, Satakunnassa, Uusimaalla, Pirkanmaalla, Kanta-Hämeessä ja Keski-Suomessa.

Alun perin helsinkiläinen ja myöhemmin Jyväskylään töihin muuttanut Dietz tuntee Keski-Suomen jo kodikseen, mutta pohjoisempi Sydän-Suomen osa on jäänyt aiemmin tuntemattomaksi. 

– Kaikkialla on ollut erilaista, vaikka matkojen sisältö on ollut hyvin samankaltaista. Ehdoton lempipaikkani oli tietenkin Lappi.

Keski-Suomen reissun Dietz teki Lomaseudun kanssa yhteistyössä. Kahden päivän kierros vei Viitasaarelle, Kinnulaan ja Pihtiputaalle.

– Oli hauska pysähtyä viimein näille seuduille hieman pidemmäksi aikaa. Olen ajanut useita kertoja reissuillani tästä ohitse, mutten ole kiinnittänyt seutuun erityisempää huomiota, Dietz sanoo.

– Isovanhempieni mökki tosin on Viitasaarella, siellä olen käynyt lapsena. Mielestäni Keski-Suomessa on vähemmän hälinää, ja paljon luontoa ja järviä.

Dietz viettää paljon aikaa luonnossa ja ulkona, ja on jopa pyöräillyt Norjaan asti.

Matkaohjelmaan kuuluikin kahden päivän aikana paljon luontokohteita. Koirat ja Dietz kävivät monilla eri luontopoluilla, koirien treenikentällä, Salamajärven kansallispuistossa, Karkausmäen kammarissa, Kinnulan koirapuistossa sekä jopa koirahieronnassa.

– Tämä reissu on ollut todella rentouttava. Viime viikolla pyöräilin Norjaan ja tulin takaisin autolla, joten tälläinen rauhallisempi tahti oli mukavaa.

Siirtyminen myyntityöstä sometyöhön on ollut Jasmine Dietzin mielestä mukavaa.

– Koirat ovat olleet muutenkin todella iso osa elämää, ja nyt saan tehdä siitä myös työni. Tässä saa tehdä paljon juttuja niiden kanssa, ja opin jatkuvasti asioita itsestäni ja koiristani.

– Tämä on normaalia päivätyötä vapaampaa, ja saan reissata paljon. 

Dietz matkustaa pääosin yksin koiriensa kanssa, joskus harvoin mukana on kaveri. Hän telttailee ja liikkuu luonnossa paljon, ja koirat viihtyvät hyvin mukana. 

– Koirien kanssa tämä on paljon kivempaa kuin kokonaan yksin seikkaileminen. 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>