Uutiset (muokattu 15.12.2020) Juha Kivinen

Uudella kuntosalilla on lupaava alku

LiigaPlokin Jayden Blanchfield (vas.) ja Ingrid Kiisk ovat mielissään kuntosalin avarista tiloista.

Puolitoista kuukautta sitten avattu Pihtiputaan uusi kuntosali on päässyt hyvään alkuun. Ole.fit-ketjun kuntosalin yrittäjä Päivi Griffin oli ilmoittanut olevansa tyytyväinen, jos sadan kuntosalikortin määrä ylittyy heti alkuvaiheessa, ja nyt on päästy jo 150:een.

– Siihen nähden olemme päässeet hyvin liikkeelle, että ihmiset ovat kuitenkin olleet peloissaan koronan takia, Griffin sanoo.

Kunta lähti puuhaamaan uutta kuntosalia Pihtiputaalle, kun Pihtiputaan Tuisku oli ilmoittanut aikeistaan lopettaa oman kuntosalinsa toiminnan. Kunta auttoi uutta yrittäjää alkuun ostamalla salivuoroja omien ryhmiensä käyttöön, mutta kunta perui toistaiseksi ne vuorot koronan takia.

Päivi Griffin korostaa kuitenkin, että kuntosalilla pystytään harjoittelemaan turvallisesti, sillä sali on iso ja laitteet desinfioidaan säännöllisesti asiakkaan käytön jälkeen.

Päivi Griffin kertoo saaneensa asiakkailta pelkästään hyvää palautetta, ja samaa on kuullut myös päivittäisessä työssään asiakaspalvelija Sari Saastamoinen.

– Meillä on lähtenyt oikein hyvin pyörimään tämä. Hyvin positiivista on ollut palaute. En ole kuullut mitään negatiivista. Uudet tilat ja hyvät, uudet laitteet viehättävät.

– Toki ehkä vähän ollaan koronan vaikutusta huomattu. Välillä on hiljaisia iltoja, mutta välillä tulee porukkaa hyvinkin. Ryhmäliikunta vetää entiseen malliin ja me pystymme pitämään turvavälit tuolla, kun ryhmien koko on rajattu jo alun perin pieneksi, että on tilaa liikkua.

Moni kuntoilija on tullut sanomaan Sari Saastamoiselle, että he eivät ole ennen käyneet kuntosalilla.

– Ensimmäisellä käynnillä saa personal trainerin ohjausta, joten uusien ihmistenkin on helppo aloittaa, kun he saavat asiantuntevia neuvoja, vaikka heillä ei ole aiempaa kokemusta kuntosalilta, Saastamoinen huomauttaa.

Ryhmäliikunnoista ovat olleet suosituimpia fit dance, basic step ja toiminnallinen kierto. Lisäksi tarjolla on fit burnia ja kehonhuoltoa. Kolme vetäjää pyörittää viikossa kuusi tuntia ryhmäliikuntaa.

– Luulisin, että fit dance on suosittua, koska se on niin vauhdikasta ja menevää ja siinä tehdään musiikin kanssa. Ja kyllähän ryhmän vetäjä vaikuttaa paljon.

LiigaPlokin lentopallojoukkue siirtyi heti kuntosalin säännölliseksi käyttäjäksi. Apuvalmentaja Valtteri Jääskeläinen oli vetämässä pelaajien harjoituksia.

– Kyllä me ollaan tykätty. Täällä on aika monipuoliset mahdollisuudet tehdä kaikennäköistä. Hyvät puitteet ja siistit tilat. En ole ihan alan asiantuntija, mutta kyllä näyttäisi olevan tuoreen näköiset laitteet. Valikoima on monipuolinen ja silloin se ei ole niin tarkkaa, vaikka ne eivät ihan tämän vuoden mallia olisikaan.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>