Uutiset Juha Kivinen

Riitta Puranen on hieronut niin herroja kuin huippu-urheilijoitakin

Riitta Puranen on ehdottomasti jouluihmisiä. Sen näkee kaikkialla hänen asunnossaan.

Lehteen lähetetään aika ajoin juttuvinkkejä, mutta niitä soisi saapuvan vielä paljon enemmänkin. Yksi parhaista oli vihje pihtiputaalaisesta Riitta Purasesta, jolla riittää muisteltavaa hierojan uraltaan.

Riitta Puranen on hieronut kymmenkunta kertaa muun muassa presidentti Urho Kekkosta Peurungan kylpylässä Laukaassa, jossa hän työskenteli vuosina 1975-76. Siitä kerrotaan myös kirjassa Kekkonen urheilumiehenä otsikolla ”Kovanäppinen likka”.

Riitta Puranen hihkaisee heti ensimmäiseksi, että ”Kekkonen oli ihana”.

– Kekkonen oli yksi hienoimpia ihmisiä, kun ajatellaan hänen asemaansa presidenttinä. Hän oli niin vaatimaton ja nöyrä, että minua itketti, kun me näimme viimeisen kerran. Hän kunnioitti minua sydämensä pohjasta. Sitä osoittaa se, kun hän sanoi, että te olette minua rikkaampi, neiti Puranen. Hän tarkoitti, että minä olen Jeesuksen oma, ja se rikkaus, mikä minulla on, se puuttuu häneltä.

Presidentti Kekkoselta tuli aina hierontojen jälkeen kukkakimppuja ja monenlaisia lahjoja Riitta Puraselle, kuten pappi Sigfrid Sireniuksen elämäkerta, kirjolohia ja jopa villisian pää.

– Palkkakin nousi kerran kesken hieronnan, kun hän kysyi, paljonko neiti Purasen palkka on. Minä sanoin, että se on hävettävän pieni näin raskaasta työstä. Sitten nousi palkka siitä.

Kekkosen henkilääkäri Rikhard Sotamaa sai Riitta Purasen siirtymään hierojaksi Peurunkaan Mauri Jormakan urheilutallilta Jyväskylästä. Sotamaa oli ollut hänen asiakkaanaan Jormakalla.

Riitta Puranen oli tutustunut maan ykkösnimiin jo Mauri Jormakan tallissa.

– Minullahan oli hieronnassa Suomen huippu-urheilijoita Lasse Virénistä lähtien. Oli Mikko Ala-Leppilampi, Juha Väätäinen, Huhtalan hiihtäjäveljekset ja maratoonarit Pentti Rummakko ja Reino Paukkonen Hankasalmelta, joka juoksi olympiamaratonin. Pentti Rummakko kertoi, että hän kulkee aina juoksemalla Jyväskylän ja Vihtavuoren välisen työmatkan osana harjoitteluaan.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>