Uutiset Juha Kivinen

Lautakunta voi hankkia terveyskeskuksen väistötilat

Kinnulan kunnanvaltuusto on siirtynyt pitämään kokouksiaan uuteen valtuustosaliin koulukeskukseen, koska kunnantalo meni käyttökieltoon sisäilmaongelmien takia. Koronarajoitusten takia uusi sali on otettu kuitenkin käyttöön vajavaisesti. Viikko sitten paikalla olivat vain teknisen lautakunnan puheenjohtaja, kunnanvaltuutettu Tapio Pekkarinen (vas.), kunnansihteeri Marja Lehtonen, kunnanjohtaja Erkki Nikkilä sekä lehteriyleisössä entinen kunnanvaltuuston puheenjohtaja Ilpo Leppänen.

Kinnulan kunnanvaltuusto  antoi viime keskiviikkona luvan käyttää kunnan talousarvioon varatun 600 000 euron ehdollisen määrärahan terveyskeskuksen väistötilojen hankintaan. Tilojen hankinnasta tekee lopullisen päätöksen tekninen lautakunta.

Aluehallintovirasto on kiirehtinyt Kinnulan kuntaa ryhtymään toimenpiteisiin terveyskeskuksen sisäilmaongelmien ratkaisemiseksi, ja jopa uhkasakkoa on väläytelty. Takarajaksi asetettiin tämän viikon loppu.

Aluehallintoviraston työsuojelun vastuualue teki terveyskeskukseen tarkastuksen marraskuussa, jolloin rakennuksessa todettiin merkittäviä terveyshaittoja. Rakennuksen kunnon palauttaminen vaatisi merkittäviä korjauksia eikä tiloissa voisi sinä aikana työskennellä.

Pelastukseksi näyttäisi viime hetkillä löytyneen siirrettävät tilat, jotka vapautuivat pari kuukautta sitten terveyskeskuskäytöstä Hankasalmelta. Kunnanjohtaja Erkki Nikkilä kertoi valtuutetuille, että väistötiloista on neuvoteltu aluehallintoviraston kanssa hyvässä hengessä, ja jatkoaikaa toivotaan heltiävän asian ratkaisemiseksi.

Nikkilä totesi, että mutkia matkaan voisi tulla hankintalain takia. Kunnassa selvitetään, voidaanko tilat ottaa suoraan Hankasalmelta vai pitääkö hankinta kilpailuttaa.

Anitta Hakkarainen (kok.) kysyi, onko terveyskeskuksen rakennusta tarkoitus korjata, vai onko kyseessä purkutapaus.

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Markku Toikkanen (kesk.) kertoi, etteivät asiantuntijatkaan ole pystyneet selvästi toteamaan, mistä lähteestä rakennuksen sisäilmaongelmat ovat tarkkaan ottaen syntyneet, mutta siltä vaikuttaa, ettei rakennusta saataisi kuntoon edes suunnitelmissa olleilla 1,2 miljoonalla eurollakaan.

Toikkanen piti joka tapauksessa tärkeimpänä sitä, että terveyskeskuksen sisäilmaongelmien kierteestä päästään vihdoin ulos ja jotakin tehdään.

Erkki Nikkilä oli samoilla linjoilla rakennuksen korjausmahdollisuuksista. Hän huomautti kuitenkin, ettei nykyisten tilojen kohtaloa ole vielä käsitelty teknisessä lautakunnassa.

Teknisen lautakunnan puheenjohtajan Tapio Pekkarisen (kesk.) mielestä on hyvä, että tekninen lautakunta saa nyt työrauhan, jotta se pääsee tutkimaan kunnolla väistötilaratkaisua. Hankasalmen tiloja ei ole lyöty lukkoon, vaan muitakin vaihtoehtoja voidaan miettiä, jos niitä ilmaantuu.  Pekkarinen korosti, että kyse ei ole väliaikaisista tiloista, vaan ne tulevat pitempiaikaiseen käyttöön.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>