Uutiset Juha Kivinen

Suvannonlahteen tulee paljon uutta tekemistä

Pihtiputaan kunnan kiinteistörakennusmestari Petri Varis (vas.), kunnanjohtaja Ari Kinnunen ja kunnansihteeri Perttu Sonninen päärakennuksen uudella takaseinän terassilla.

Pihtiputaan kunnan hanke Suvannonlahden leirikeskuksen muuttamisesta Puttaalaisten hyvinvointikeskukseksi on viimeistä silausta vaille valmis. Ulos pystytetään vielä vapaa-aikaan liittyviä rakennelmia kesäkuun loppuun mennessä, jolloin hankeaika päättyy. Sen jälkeen kunta voi alkaa vuokrata paikkaa.

Niemeen on jo pystytetty street workout -telineet kehonpainoharjoitteluun sekä lasten keinut. Viereen tehdään leikkimökki ja hiekkalaatikko. Rantaan on rakennettu koko niemen kiertävä esteetön luontopolku, ja pihassa on uusi jätekatos. Ulkohuussi on vielä tulossa.

Suvannonlahteen hankitaan paljon harrastusvälineitä, kuten palloseinä, kuuden frisbeegolfkorin rata rantaraitin ympäristöön, rantalentopallokenttä, kaksi kajakkia, neljä sup-lautaa ja pihapelejä. Varastossa on jo kaksi intiaanikanoottia.

Rannassa tulee olemaan  kaksi nuotiopaikkaa, joihin tehdään kannelliset nuotioraudat. Rantaan on rakennettu iso laavu ja uusi laituri. Rantaa on ruopattu, kiviä poistettu ja hiekkaa ajettu uimarantaa varten.

Saunan kuistille on hankittu pöytä ja penkkejä. Päärakennuksen ja polun yhteyteen tulee myös puistonpenkkejä. Saunalle saadaan kovasti toivottu sisävessa kesäkäyttöön.

Päärakennus maalattiin ulkoa. Takaseinälle rakennettiin katettu terassi, sisälle tehtiin esteetön vessa  ja vuodevaatteet uusittiin. Uutta on levitettävä vuodesohva, joka lisäsi päärakennuksen majoituspaikkojen määrää kahdella. Nyt sinne voi majoittaa kymmenen henkeä. Aittarakennukseen on tulossa neljä kerrossänkyä. Keittiötäkin uudistettiin. Siellä on uusi astianpesukone, kahvinkeitin ja mikroaaltouuni ammattikäyttöön. Astiasto uusitaan kolmellekymmenelle hengelle.

Suvannonlahdessa on jatkossa myös valkokangas, jättitelevisio esitystekniikkaa varten sekä katselutelevisio.

Vanha kämppärakennus pystyttiin pelastamaan remontissa, vaikka sen kunto näytti jo huolestuttavalta, kun lattia oli pahasti puhki ja paikat muutenkin rempallaan. Rakennusta ei kuitenkaan tarvinnut purkaa. Sinne voi nyt jopa majoittaa leiriläisiä retkisänkyihin ja tulisijaakin pystyy käyttämään, sillä hormitarkastus on tehty.

Kämppärakennuksen toista puolta käytetään harrastusvälineiden varastona. Sinne sijoitetaan kanootit, kajakit, sup-laudat, riippumatot sekä kolmiomalliset makuualustat eli ilmaan viritettävät teltat. Ne saadaan kiinnitettyä kolmeen puuhun. Yhteen kolmiotelttaan mahtuu nukkumaan kaksi ihmistä.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>