Uutiset Juha Kivinen

Niemenharjulla ei jätetty enää väliin toista tanssikesää

Niemenharjun lavatanssit aloitettiin uudelleen viisi vuotta sitten yli kymmenen vuoden tauon jälkeen.

Maankuulu Niemenharjun tanssilava heräsi eloon viisi vuotta sitten viihdealan konkarin Seppo Kahilaisen Dexteatterin ansiosta. Yhteistyö turkulaisen ohjelmatoimiston Gramofoni Oy:n kanssa on tuonut Pihtiputaalle tanssimusiikin huippunimiä, mutta viime vuosi oli pakko jättää väliin koronarajoitusten takia.

Pitkään näytti siltä, ettei Niemenharjulla tanssita tänäkään kesänä, mutta tilanne muuttui, kun kokoontumisrajoitukset poistuivat kesäkuussa. Lavaisäntä Jouni Arvola huomasi yllättäen, että hänen pitää ruveta valmistelemaan tansseja.

– Se lähti jännästi liikkeelle, kun nettiin ilmestyi tieto, että Saija Tuupanen on Niemenharjun lavalla 30. kesäkuuta. Ihmettelin, kun en tiedä asiasta mitään eikä Seppokaan tiennyt. Gramofoni halusi, että tanssit järjestetään, ja he olivat tehneet jo ohjelman valmiiksi, Arvola naurahtaa.

Tanssinälkä olikin kova pitkän koronatauon jälkeen. Heti ensimmäisenä iltana saatiin viisivuotisjakson keskiviikkotanssien yleisöennätys, 350 kävijää.

– Sitten alkoivat helteet ja se karsi alkuun porukkaa. Kun puhutaan koronasta ja on kuuma, niin ei olla ihan päästy haluttuun tulokseen, mutta ei se kauaskaan heitä.

Jouni Arvola korostaa, etteivät keskiviikkotanssit ole mikään bisnes ollutkaan missään vaiheessa. Pääasiana on, että lava saadaan pidettyä hengissä.

– Meillä on kyllä loistavat artistit moneen muuhun paikkaan verrattuna. Päätekijänä siinä on yhteistyö Gramofonin kanssa, siellä on 80 esiintyjää taustalla. Tietoisuus on levinnyt, että täällä on hyvät tanssit. Viime viikolla yksi mies kertoi, että hän on käynyt täällä 50 vuotta sitten.

Jouni Arvola miettii, että jos hommassa päästäisiin pikkuisen eteenpäin, ensi kesänä voisi olla luvassa jopa viikonlopputansseja keskiviikon iltojen lisäksi. Nuorille olisi tarkoitus järjestää myös jonkinlaisia menoja, mutta ne ovat vielä suunnitteluvaiheessa.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>