Korppinen, Uutiset (muokattu 10.9.2021) Hanna Kankaanpää

Korppisen vesijohtovedessä kolibakteereja – talousvettä keitettävä vähintään viisi minuuttia

Korppisen vedenjakelualueen veden keittokehoitus sai jatkoa perjantaina. Pihtiputaan Lämpö ja Vesi Oy tiedotti keskiviikkona puolen päivän aikaan, että vedenottamolta Korppisen vedenjakelualueen verkostoon lähtevästä vedestä on tiistaina otetuissa näytteissä löytynyt E.coli- ja koliformisia bakteereita. E. coli bakteerit ovat ulosteperäisen saastutuksen indikaattoreita ja merkki siitä, että riski taudinaiheuttajien esiintymiseen verkostovedessä on kasvanut.

Tiedote koskee kaikkia Korppisen vedenjakelualueen verkostovettä käyttäviä, kaikkiaan noin kahtakymmentä kotitaloutta.

Toimitusjohtaja Risto-Matti Liimatainen korostaa, että kaikki juotavaksi tarkoitettu verkostovesi tulee keittää ennen käyttöä vähintään viiden minuutin ajan. Peseytymiseen ja eläimille voi edelleen käyttää keittämätöntä vettä. Koteihin on jaettu kirjallinen tiedote veden keittokehoituksesta.

– Vielä ei ole tiedossa, mistä bakteerimäärän nousu johtuu. Laboratoriokokeissa määrä oli pieni, mutta yksikin bakteeri on liikaa, Liimatainen toteaa.

Verkostoveden klooraus on aloitettu 8.9.2021, ja linjan kloorausta jatketaan edelleen. Veden keittokehoitus jatkuu, kunnes toisin ilmoitetaan talouteen jaettavalla kirjallisella tiedotteella. Ympäristöterveysvalvonta ottaa lisänäytteitä vedenottamolta ja verkostosta tiistaina 14.9.2021. Tuloksista raportoidaan torstaina.

 

Uutista on päivitetty perjantaina 10.9.2021 klo 14.55. Päivityksessä on lisätty tieto vedenkeittokehoituksen ja linjan kloorauksen jatkumisesta,  sekä tieto seuraavien kokeiden ajankohdasta.

 

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>