Uutiset (muokattu 16.9.2021) Hanna Kankaanpää

Korppisen vesi pitää edelleen keittää

Korppisen vesijohtovesi tulee edelleen keittää viime viikolla vesijohtovedestä löytyneiden kolibakteereiden vuoksi.

Tänään torstaina Pihtiputaan Lämpö ja Vesi Oy:n toimitusjohtaja Risto-Matti Liimatainen tiedotti, että tiistaina otetuissa uusissa näytteissä vedenottamolta ja verkostosta ei enää löytynyt E.coli- eikä koliformisia bakteereja. Loput tulokset valmistuvat huomenna perjantaina. Korppisen vesilinjan klooraus jatkuu kuitenkin edelleen, ja siksi juotavaksi tarkoitettu verkostovesi tulee keittää ennen käyttöä vähintään viiden minuutin ajan. Peseytymiseen ja eläimille voi edelleen käyttää keittämätöntä vettä.

– Kloorausta jatketaan, kunnes on varmaa, että vesi on taas puhdasta. Keittokehotuksen päättymisestä tehdään päätös yhdessä ympäristöviranomaisen kanssa, kun testitulokset ovat puhtaat, Liimatainen kertoo.

Keittokehoitus jatkuu vielä ainakin ensi viikkoon, kunnes vedestä otettujen uusintanäytteiden tulokset varmistuvat. Kehoituksen päättymisestä ilmoitetaan koteihin jaettavalla kirjallisella tiedotteella.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>