Uutiset (muokattu 17.9.2021) Hanna Kankaanpää

Vesijohtovedessä maku- ja hajuhaittoja Nelostien ja Ritovuoren alueella

Torstai-iltana ja perjantaina aamulla Pihtiputaalla kirkonkylän vesiverkoston asiakkaat ovat tehneet muutamia havaintoja ummehtuneen tuoksuisesta ja makuisesta vedestä. Havaintoja on tullut nelostien varresta ja Ritovuoren ympäriltä.

Pihtiputaan Lämpö ja vesi Oy:n toimitusjohtaja Risto-Matti Liimatainen kertoo, että vedenottamolta lähtevässä vedessä ei ole tuoksua ja makua havaittu, mutta havaintoja on tutkittu ja niiden johdosta illalla aloitettu vesiverkoston huuhtelu on kestänyt yön ajan.

– Tiedossa ei ole, että kukaan olisi sairastunut veden juonnista, Risto-Matti Liimatainen kertoo.

– Veden häiriömaku johtuu todennäköisesti uuden vedenottolaitoksen käyttöönoton valmistelevista töistä.

Uudella, Niemenharjulla rakenteilla olevalla vedenottamolla vesi alkaloidaan kalkkikivellä. Käyttöönottoon liittyvinä töinä kaivoa on huuhdeltu, ja huuhteluvesi imeytetään takaisin maaperään. Liimatainen arvioi, että on mahdollista, että huuhteluvettä on sekoittunut pohjaveteen, mistä johtuu häiriö veden maussa. Vedestä otettiin perjantaina aamulla useita näytteitä, joiden ensimmäiset tulokset selviävät lauantaina.

– Jos vedessä on ummehtunutta hajua, niin vettä voi juoksuttaa oman kiinteistön hanasta. Mikäli vesimittarilukemat ottaa ennen juoksutusta ja sen jälkeen, juoksutetun veden hinta hyvitetään, Liimatainen kertoo.

Vedenjakelun häiriötilanteet ovat yleensä harvinaisia, mutta nyt Pihtiputaalla kiireisenä on pitänyt lisäksi Korppisen vesijohtovedestä viime viikolla löytyneet bakteerit, joiden vuoksi Korppisen linjan asukkaille on annettu veden keittokehotus.

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>