Uutiset (muokattu 5.10.2021) Juha Kivinen

Ryhti hankki telineen kehonpainoharjoitteluun

Jari Tiainen kävi vetämässä leukoja.

Alvajärven Ryhdin johtokunta oli liikkeellä kreivin aikaan, kun se onnistui hankkimaan tarjouksesta puoleen hintaan kehonpainoharjoitteluun suunnitellun street workout -kuntoilulaitteen kaikkien yhteiseen käyttöön.

Lähes kuudentonnin laite maksoi Ryhdille vain reilut 3 000 euroa. Urheiluseura sai lisäksi kunnalta avustusta ja jatkossa toivotaan vielä lisää. Tuki voisi kattaa ehkä kolmasosan hinnasta. Loput seura pani omasta pussistaan ja talkootyön osuutta on myös mukana.

Liikuntaneuvoja Krista Skantz opasti alvajärveläisiä laitteen käyttöön ja harjoitusohjelmien laadintaan. Laitteeseen on myös kiinnitetty selvät käyttöohjeet.

– Luovuudella ei ole rajaa. Voi keventää tai tehdä raskaammin. Itse lähden liikkeelle siitä, että ajattelen työntäviä ja vetäviä liikkeitä, Skantz kertoi.

Krista Skantz vetää kolmevuotista liikuntaneuvontahanketta Wiitaunionissa. Ensimmäisenä vuonna tavoitellaan työikäisiä, jotka liikkuvat terveytensä kannalta liian vähän. Sitten ovat vuorossa ovat ikääntyneet ja kolmantena vuonna nuoriso. Tarkoituksena on vakiinnuttaa liikuntaneuvojan palvelut molempiin kuntiin.

– Nyt ollaan vielä alkutekijöissä. Syyskuussa on suunniteltu, miten asiakkaat löydetään. Tulette kuulemaan lokakuun aikana lisää, kun palvelua laitetaan enemmän julkiseksi, Skantz lupasi.

Krista Skantz on kotoisin Jyväskylästä, mutta hänellä on paljon sukua Pihtiputaalla.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>