Uutiset Juha Kivinen

Rakennusliike Eetu Ihalainen Oy vuoden yrittäjäksi Pihtiputaalla

Eetu Ihalainen otti vaimonsa Tiinan kanssa vastaan Vuoden yrittäjän palkinnon Pihtiputaan Yrittäjien sihteeriltä Sanna Rauhalalta.

Korona-aika on pakottanut tekemään muutoksia Vuoden yrittäjän palkinnon jakamiseen. Kehittämisyhtiö Witas Oy:n alueen kunnat joutuivat jättämään väliin seudullisen, neljän kunnan yhteisen yrittäjäjuhlan toisena syksynä peräkkäin. Sellainen on tosin luvassa, mutta vasta maaliskuussa Viitasaarella.

Pihtiputaan Yrittäjät päätti julkistaa Vuoden yrittäjän valinnan viime vuoden tapaan syyskokouksessaan. Valituksi tuli Rakennusliike Eetu Ihalainen Oy.

Eetu Ihalainen perusti rakennusliikkeensä vuoden 2014 alussa. Silloin hänellä oli apuna yksi työntekijä, mutta yrityksen palkkalistoille on tullut vuosien mittaan lisää väkeä. Tällä hetkellä työntekijöitä on Eetun lisäksi seitsemän, mutta kuumimpaan kesäaikaan heitä oli kymmenen.

– Viime vuosina ollaan erikoistuttu kattopuoleen ja peltiseppähommaan, ja sitä kautta se on lähtenyt paisumaan. On tullut erikoismiehiäkin töihin, jotka osaavat peltityöt.

Eetu Ihalainen naurahtaa, että siitä kai se erikoistuminen on lähtenyt, kun hänestä on ollut pienestä pitäen mukavaa kiipeillä katolla.

– Alkuun tehtiin enemmän pienremonttia ja tehdään niitä edelleenkin, mutta viime vuosina on erikoistuttu ulkopuolen töihin. Viime kesänä liikuttiin aika paljon myös naapurikunnissa. Tälläkin viikolla on käyty Viitasaarella ja ja viime viikolla tehtiin yksi katto Pyhäsalmeen.

Periaatteena on ollut, ettei Eetu vie joukkojaan noin 80 kilometrin sädettä kauemmas Pihtiputaalta, jotta töissä pystyy käymään päiväseltään.

– Vaikka oli tänä vuonna yksi isompi kohde Kuopiossa. Saaristokaupungin alueelle tehtiin ison omakotitalon kattoremontti. Asuttiin siellä pari viikkoa.

Kuopion keikka tuli  rakennusliikkeen kyyjärveläisen peltitoimittajan Taipaleen Teräksen kautta, talon omistaja kun on Kyyjärven suunnalta kotoisin.

Eetu Ihalaisen firman työt ovat lisääntyneet hieman joka vuosi. Ensi vuodelle on myyty jo kymmenkunta kattoremonttia. Eetu myöntää, että he ovat löytäneet tietynlaista markkinarakoa.

– Kyllä muutkin rakennusalan yrittäjät tekevät täällä kattoja, mutta en tiedä tekevätkö siinä mittakaavassa kuin me. Ihmiset varmaan mielellään käyttävät paikallista yrittäjää.

Korona-ajan Eetu sanoo vaikuttaneen sillä lailla myönteisesti, että kesäasuntojen omistajat ovat teettäneet paljon ränni- ja kattoremontteja.

Ihmiset eivät ole matkustelleet korona-aikana, joten rahaa käytetään kesämökkien ja lapsuudenkotien remontoimiseen.

Uudisrakennusten urakoita ei alan yrittäjille ole nykyisin juuri tarjolla.

– Tällä seudulla rakennetaan rakennetaan uusia taloja. Sillä ei eläisi, jos tekisi taloja vain Pihtiputaan ja Viitasaaren alueella, Eetu Ihalainen tuumaa.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>