energia, Pihtipudas, vihreä siirtymä Kotiseudun Sanomat

Avustusta vihreään siirtymään kolmen kunnan alueella

Ympäristöministeriö on myöntänyt avustusta 90 000 euroa Pihtiputaan ja Pyhäjärven kunnan sekä Kiuruveden kaupungin 3K Vihreän siirtymän esiselvitys -hankkeelle. Pihtiputaalle tuesta kohdistuu 63 000 euroa. Hankkeen toteutusaika on 1.1.2023- 31.10.2024.

Hankkeessa laaditaan esiselvitys aurinkoenergiainvestointien, vihreän vedyn tuotantoinvestointien ja bioenergian tuotantoinvestointien mahdollisuuksista alueella. Uusiutuvan energiaan pohjautuvan sähkönsiirron ja energian varastoinnin selvityksissä käytetään asiantuntijapalveluita sekä järjestetään työpajoja näihin teemoihin liittyen.

Pohjoiseen Keski-Suomeen on suunnitteilla runsaasti tuulivoimahankkeita. Viime aikoina tuulivoimahankkeiden yhteyteen on ryhdytty suunnittelemaan myös aurinkovoiman tuotantoa, erityisesti käytöstä poistuville turvetuotantoalueille. Hankkeiden toteutumista on mahdollisesti hidastamassa kantaverkon kapasiteettivaje. Erityisesti vihreän vedyn tuotantomahdollisuuksia tulisi selvittää tuuli- ja aurinkovoima-alueilla, koska se saattaisi helpottaa kantaverkon kapasiteettivajetta. Pihtiputaan ja sen naapurikuntien 3K -hanke vastaa hyvin ajankohtaisiin ongelmiin ja selvitystarpeisiin ja näin edistää vihreää siirtymää.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>