Hyvinvointialue, Uutiset (muokattu 24.7.2023) Hanna Kankaanpää

Hyvinvointialueen sosiaali- ja terveyspalveluiden kuljetusten laskutuksessa on todettu virheitä

Keski-Suomen hyvinvointialueen sosiaali- ja terveyspalveluiden kuljetusten laskutuksessa on todettu virheitä, jotka koskevat ikäihmisten päivätoiminnan, sosiaalihuoltolain, vammaispalvelulain ja erityishuoltolain kuljetusten omavastuulaskuja. Laskutuksen virheistä osa johtuu taksikeskusten järjestelmistä ja osa asiakastiedoissa olevista puutteellisista merkinnöistä.  

Asiakkaan laskulla saattaa esimerkiksi näkyä väärä matkustuksen kellonaika tai omavastuu on saatettu laskuttaa väärän suuruisena. Omavastuu on myös voitu laskuttaa virheellisesti esimerkiksi perutuista matkoista tai muista matkoista, joista sitä ei oikeasti tarvitsisi maksaa. 

Mikäli asiakas huomaa virheen laskun sisällössä, hän voi olla yhteydessä omaan työntekijäänsä asiasta. Virheiden selvittämistä varten tarvitaan seuraavat tiedot: laskun numero, asiakkaan yhteystiedot, taksikeskuksen nimi, mikä virhe laskussa on. Tilannetta selvitetään ja laskutuksessa mahdollisesti ilmenneet virheet korjataan ja hyvitetään tulevien omavastuulaskujen yhteydessä. Pahoittelemme tilanteesta aiheutuvaa haittaa asiakkaillemme. 

Kilpailutus Keski-Suomen hyvinvointialueen sosiaali- ja terveyspalveluiden kuljetuspalveluiden tuottajista astui voimaan 1.3.2023, ja laskutuksen automaattiveloitus käynnistyi kesäkuussa 2023.