lentopallo, PihtipudasSali, Ploki Heikki Jämsén

Liiganaisten juhlakahvit juotiin tulevaan luottaen

Pihtipudas-salissa oli lauantai-iltana suuren urheilujuhlan tuntua, kun Plokin naisilla tuli kymmenen vuotta täyteen Mestaruusliigassa.

150 vuottaan juhliva Pihtiputaan kunta tarjosi yleisölle täytekakkukahvit ja Pislaploki kamppailun liigakolmosta LP Kangasalaa vastaan. Voitto olisi kruunannut juhlan, mutta vieraat olivat vahvempia erin 1-3 (21-25, 25-21, 23-25,19-25).

Pislaploki joutuu lunastamaan paikkansa ensi kahdelle karsintojen kautta. Petäjävedeltä Pihtiputaalle juhlaotteluun ajanut Seppo Hiekka on varma, että joukkue taistelee jatkossa liigassa nykyistä tiukemmin. Joukkueen toinen libero Maiju Hiekka on Sepon tytär.

— En epäile yhtään, etteikö Plokin liigapaikka säily. Liigan ja ykkössarjan tasoero on kuin yöllä ja päivällä, kaikki ykkössarjan kärkipelit seurannut Seppo Hiekka sanoo.

Pislaplokin puheenjohtaja Raimo Pärnänen on samoilla linjoilla Seppo Hiekan kanssa.

— Täällä pelataan liigaa myös ensi kaudella. Naislentopallo kuuluu jo Pihtiputaan katukuvaan. Laji on otettu omaksi ja sillä on tulevaisuus Pihtiputaalla.

— Olemme osoittaneet tämän vuoden peleissä kuuluvamme liigaan, Raimo Pärnänen iloitsee joukkueen otteiden tason noususta.

Päävalmentaja Olli Nenonen analysoi rauhallisesti juhlaottelun kulkua.

— Olihan tämä selvästi parempi peli kuin ne kaksi, joissa olen ollut valmentajana. Vieraiden piti tehdä jo töitä pisteiden eteen.

Ploki antoi sunnuntaina OrPolle kovan vastuksen, mutta pisteet menivät Orivedelle 1-3 (25-21, 16-25, 25-16, 25-23).

— Yritimme löytää rauhallisen agressiivisen tekemisen tavan. Kun ajatus oli mukana, hyvien torjuntojen ansiosta saatiin takakentän pelaajille tekemisen paikkoja. Tällaisesta pelistä olisi voinut jo saada pisteen, Olli Nenonen totesi.

— Suunta on ollut koko ajan hyvä, mutta pisteetkin maistuisivat. Jos otteet säilyvät tällä tasolla, tilanne näyttää jatkoa ajatellen turvalliselta.

Pislaplokin 10-vuotisjuhlaottelu Pihtipudas-salissa 9.2.2013

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>