Lukijalta Lukijalta

Järkeä työllistämiseen

Kinnulan kunnalla on viime vuosina mennyt paljon rahaa työllistämistoimiin. Siitä huolimatta kunta on tilinpäätöksissä jäänyt plussan puolelle.
Mieleen tulee, että mikä olisi ollut Kinnulassa tärkeämpi rahan kohde kuin työllistäminen?

Olisikohan työllistämisen sijaan pitänytkin palkata lisää opettajia kouluun jossa on tällä hetkellä Suomen pienimmät ryhmäkoot, vai olisikohan pitänyt lisätä liikenneturvallisuutta paikkakunnalle jossa asukasluku vähenee koko ajan?

Kunnan kaikissa kolmessa työllistämistoimessa, Työpajalla, Projektilla ja Mahiksella on varmasti ollut asioita mitkä olisi pitänyt tehdä toisin, tai mitä olisi voitu tehdä paremmin. Älkää nyt hyvät ihmiset sen takia lopettako työllistämistä.

Hölömöläisten hommaahan se on, jos kunta pitää 500 päivää työttömänä olleet kotona ja maksaa niistä kelalle sakkomaksua.
Kunnalta varmasti löytyy näille pitkäaikaistyöttömille ”oikeita töitä”. Sellaisia, missä he voivat tienata oman palkkansa ihan samalla tavalla kuin missä tahansa työpaikassa.

Jotta saisitte jotain järkeä työllistämiseen, niin eikö olisi aika laittaa kaikki työllistämistoimien johtajien paikat auki?
Työllistämistoimen vetäjä tarvitsee samoja taitoja mitä yrittäjä, sen pitää saada laiskat tekemään töitä, olla perillä tukiasioista, ja sen lisäksi vielä pärjätä kunnan kanssa. Se on niin haasteellista, ettei siihen kuka tahansa pysty.

Terveisin Orvokki

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>