Putaanvirta Heikki Jämsén

Putaanvirran työmaalla loppukirivaihde päällä

Koulujen alkuun on aikaa viikko. Pihtiputaalla näiden päivien suosituin vedonlyöntikohde on, saavatko Putaanvirran rakentajat koulun valmiiksi ensi keskiviikkoon mennessä.

Työmaan valvoja Kalle Hokkanen myöntää, että tiukaksi menee, mutta arvioi koulun valmistuvan ajoissa.

— Nyt on kirivaihde päällä, Hokkanen sanoi.

Hallinto-osan kahden luokan kohta on vielä epävarma. Vanhan osan luokkien keskeneräisyys johtuu siitä, että lattioiden muovimatot poistettiin ja pintabetonikerros uusittiin valvojan vaatimuksesta. Muovi korvattiin kivilaatoilla.

Lisäongelmia aiheutti luokkien valaistus. Lamput tulevat Saksasta, ja kun tehdas on heinäkuun kiinni, toimituspäiväksi on merkitty 28. elokuuta.

Tilanteesta selvitään, vaikka luokkia ei saataisi heti alussa käyttöön.

— Toiselle ryhmälle löytyy tila uudelta puolelta ja toiselle Tahkonpolun koulun puolelta, koulunjohtaja Tuija Jämsén kertoi.

Kalle Hokkanen ei säikähdä lopun kaaosta.

— Kun kohteessa on tarkka dead line, työt kasautuvat viime hetkeen, koska käyttöönotossa ei voida joustaa yhtään päivää.

Koulun vastaanottokatselmus piti pitää 2. elokuuta, mutta nyt tilaisuuden luonne muuttuu käyttöönottokatselmukseksi.

— Ihan kaikkea ei saada huomiseen valmiiksi, mutta todennäköisesti koulun alkuun mennessä, valvoja lupasi.

Keskiviikkona koululle kannettiin pulpetteja ja muita kalusteita. Väkeä oli työmaalla paljon.

— Rakennuspuolen miesten lisäksi tarraporukka merkkaa luokkia ja pimennysverhoja laitetaan paikoilleen. Jokainen tavarantoimittaja hoitaa omia postejaan. Työ on joka puolella pikkuisen vaiheessa: ulkopuoliset työt, pihatyöt, sisäpuolen viimeistely, talotekniikan asennus, irtokalusteiden tuonti ja kalustus ovat käynnissä, Hokkanen luetteli.

— Tehtävää riittää siinäkin, että työt sujuvat jouhevasti eivätkä haittaa toisiaan. Kovin suurta ongelmaa ei ole ollut, mutta se on myönnettävä, että aikataulu on tiukka, Hokkanen sanoi.

— Ylimääräistä ponnistusta loppuvaihe vaatii.
Koulujen luokkatilat tulevat Hokkasen mukaan määräaikaan valmiiksi, mutta jotain viimeistelytöitä jää vielä tehtäväksi. Teknisentyön tilojen koneiden sovittelussa ja mm. purunpoistossa riittänee vielä hiomista.

— Koulun aloittamista ne eivät haittaa.

Piha-alueen asvaltointi on määrä tehdä tällä viikolla.

— Istutuksilla on oma aikataulunsa, mutta piha tehdään sellaiseen kuntoon koulun alkuun mennessä, että turvallisuusriskejä ei jää. Rakennustarkastaja ja pelastuslaitos käyvät tarkastamassa, että lapset voidaan päästää pihalle.

Yksi vakava tapahturma työmaalla sattui, kun rakentaja putosi toisen kerroksen peitetyn lattia-aukon läpi. Hän selvisi putoamisesta luunmurtumilla.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>