Uutiset Juha Kivinen

Erämarkkinoilta pientä apua Kinnulan asemyymäläpulaan

Kinnulassa järjestettiin lauantaina toiset Erämarkkinat, mutta tapahtumapaikka oli siirretty Jess Music Pubin pihalta koulukeskukseen. Viime vuonna enemmänkin ravintolaväen apuna järjestelyissä toiminut Karkausmäen Eräpojat otti nyt Erämarkkinat kokonaan omalle kontolleen.

— Ajateltiin, että kokeillaan kepillä jäätä ja tuodaan tapahtuma tänne koululle. Ajankohta on kyllä vähän huono, kun on yhteensattumia. Kauppiaita on Suurajoissa ja tänä viikonloppuna on myös SM-hirvenjuoksukilpailut, Karkausmäen Eräpoikien rahastonhoitaja Timo Voutila tuumaili.

Timo Voutila sanoi Erämarkkinoiden yhtenä tarkoituksena olevan auttaa kinnulalaisia metsästystarvikkeiden hankkimisessa.

— Kinnulassahan ei ole oikeastaan ollenkaan sen alan kauppiaita. Täältä pystyy ostamaan aseita ja panoksia, eikä tarvitse lähteä kauemmas.

Yhteensattumista johtuen koulun pihalla ei ollut odotettua määrää kauppiaiden ja esittelijöiden kojuja. Vain yksi eräliike oli saapunut paikalle. Pauli ja Jaana Märsylä markkinoivat alkuvuodesta perustamaansa Kannuksen Eräkymppiä.

— Olkkosen Raimo Haapajärveltä soitti, että mene sinä Kinnulaan, kun hän ei tänä vuonna kerkiä, Pauli Märsylä kertoi.

Märsylät ovat eräihmisiä, joten alan yrityksen perustaminen oli luontevaaa. Pauli ehti työskennellä Poutulla 25 vuotta ja vuosia myös Topi-kalusteella.

— Kyllä tämä tästä pikkuhiljaa on lähtenyt menemään. Aluksi oli kankeampaa, varsinkin kun ei saanut lupia. Kaikenmaailman luvat joutui tenttimään.

Aseliikkeessä tehdään eniten kauppaa patruunoista, mutta aseitakin menee tasaiseen tahtiin.

— Metsästäjiä vielä piisaa, vaikka siihen ei voi enää verrata, kun itse aloitin 80-luvulla. Silloin oli hanakkuutta enemmän. Mutta oli meillä nytkin metsästysseuran kesäkokouksessa kahdeksan uutta hakijaa ja kolme oli alle 13-vuotiaita.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>