Lukijalta Lukijalta

Kinnula-alus saatiin karikolta turvallisille vesille

Kiitos Kinnulan kunnanhallituksen jäsenille hallitusvuosista. Olen ylpeä siitä, että sain olla teidän puheenjohtajanne nämä kaksi vuotta. Jouduimme tekemään nopeita ja vaikeita ratkaisuja Kinnula-nimisen aluksen saamiseksi karikolta turvallisemmalle reitille. Rahaa olisi helpompi ollut jakaa entisillä toimintamalleilla kuin lähteä säästölinjalle.

Onnistuimme ohjaamaan Kinnulan aallonpohjalta — pois taloudellisesta kriisistä ja velkakierteestä. Laitoimme alulle toimintaohjeiden laadinnan mm. matkustus-, hallinto- ja hankintasääntöjen osalta.

Omalla esimerkillämme saimme myös henkilökunnan etsimään säästöjä ja kehittämään toimintaansa ennaltaehkäisevillä toimilla.

Kaksi vuotta sitten noin 500 000 euroa negatiivinen käyttötalous muuttui viime vuonna 200 000 euroa ja edellisvuonna 250 000 euroa positiiviseksi. 2000-luvun puolivälistä alkanut velkakierre katkesi ja kunta kykeni lyhentämään velkaansa miljoonalla eurolla.

Työllistämisessä siirsimme kunnan panostusta keinotekoisista ja lyhytaikaisista työpaikoista yrittäjien tarjoamiin vakinaisiin työpaikkoihin. Kunta käytti vielä kaksi vuotta sitten työllistämiseen yli 475 000 euroa, kun taas vastaavasti viime vuonna 89 000 euroa.

Työttömyysprosentti laski kahdestakymmenestä jopa neljääntoista prosenttiin. Loppuvuodesta työttömyys kylläkin lisääntyi maanrakennus- ja rakennusalaa koskevan laman vaikutuksesta.

Kinnulan kunnan harjoittama elinkeinoelämän tasapuolistaminen yrittäjiä kohtaan vaati tiukkaa yhteishenkeä kunnanhallituksessa. Valot saatiin syttymään niin teollisuusalueelle kuin keskustan yrityksiinkin.

Kiitos Juha Mikkolalle ja Olli Puraselle yhteistyöstä kanssani lämpöputkiyrittäjän löytämiseksi Kinnulaan. Kiitos myös niistä ponnisteluista konkurssipesän koneiden Ghanan myynnin estämiseksi.

Edellisen kunnanjohtajan ollessa poissa erottamistoimien johdosta tai muista syistä jouduimme panostamaan kunnan käytännön asioiden hoitoon poikkeuksellisen paljon.

Kunnanhallituksella oli lisäksi selvitettävänä edellisvuosien epäselvyydet sekä aiheelliset ja aiheettomat valitukset oikaisupyyntöineen.

Itsenäisen Kinnulan kunnan säilyttäminen ja palveluiden turvaaminen vaatii myös tulevina vuosina yhteisiä ponnisteluja ja yhteen hiileen puhaltamista. Toivotan onnea ja voimia uudelle kunnanhallituksen puheenjohtajalle Kinnula-aluksen ruorissa.

Manu Toikkanen
Kinnulan
kunnanhallituksen
puheenjohtaja 2013-2014

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>