Urheilu Juha Kivinen

Vuolaita kehuja veteraanien SM-hiihdoista, seuraavaksi Hopeasomman finaalit?

Sata vuotta täyttänyt Pihtiputaan Tuisku ei saanut syntymäpäivälahjaksi mitaleita isännöimistään veteraanien SM-hiihdoista. Mitaleitakin parempi lahja taisi kuitenkin olla osanottajilta tullut kehujen tulva. Kaukosen Revontulia edustanut Heikki Huilaja kuvaili kisojen sujuneen ”sopivan asiallisessa, mutta inhimillisen leppoisassa hengessä”.

— Kisat ovat menneet hienosti. Koulukeskuksen alue on olosuhteiltaan loistava kilpailujen järjestämiseen. Yleisseuran järjestelyt toimivat, kun jaostojen yhteistyöllä saadaan koolle enemmän talkooväkeä kuin lajin erikoisseura saisi, Suomen Hiihtoliiton tervehdyksen SM-hiihtoihin tuonut Pertti Törmi kiitteli.

Kilpailunjohtaja Martti Kuha oli yhtä hymyä.

— On mennyt suorastaan paremmin kuin oli odotettavissa. Kilpailijat ovat olleet erittäin tyytyväisiä ja hämmästelleet, että kaikki on niin tip top, ladutkin aivan huippukunnossa.

Priimaladuista oli kiittäminen kunnan uutta latukonetta.

— Latukoneen käyttäjä ei ole paljon nukkunut, kun kolmelta yöllä on pitänyt lähteä töihin, Kuha tuumasi.

Tuiskun taloutta saadaan paikattua isojen kisojen järjestelyillä, kun Niemenharjun lavan tanssitoiminnastakaan ei saada enää tuottoa.

— Hiihtoliiton päällikkö sanoikin, että ei muuta kuin hakemaan entistä isompia porkkanoita. Olen puhunut jo kauan omalle porukalle, että jos teitä on nyt töissä 50-60 henkeä, niin löytyisikö kaksisataa ihmistä. Silloin voisimme hakea Hopeasomman loppukilpailua, mikä tietäisi paikkakunnalle kahtatuhatta vierasta kolmeksi-neljäksi päiväksi, Martti Kuha kertoi.

Hiihtoliitosta esitettiin, että jos Tuisku lähtee hakemaan ensi vuoden finaalia, järjestämisoikeudet voisi saada jo seuraavana vuonna. Martti Kuhan mielestä juniorihiihtäjien mestaruuskilpailut olisivat hyvä talvipiriste Pihtiputaalle.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>