Pääkirjoitus Heikki Jämsén

Talousahdinko heijastuu myös huippu-urheiluun

Pian kahdennentoista kautensa lentopallon mestaruusliigassa urakoinut LiigaPloki on ilmiö, jolle on helppo toivottaa kaikkea hyvää ja pitkää ikää. Liigalentopallo on ollut niin kauan osa Pihtipudasta, että vuoden pimeää kautta melkein viikottain elävöittäviä naisten kotiotteluita pidetään itsestäänselvyytenä.

Talouden laihat vuodet vaikeuttavat arkea yrityksissä, kunnissa ja kodeissa. Rahankäyttöä mietitään entistä tarkemmin. Varovaisuus on huomattu yrityksissä kysynnän hiipumisena. Lamakokemuksista riittää kerrottavaa myös jokaisella urheiluseuralla. Jäsenmaksujen ja lipputulojen ohella varsinkin huippuseurojen talous rakentuu pitkälti yritysten sponsorituen varaan.

Vaikka mitä puhutaan, urheilussa tärkeintä on voitto. Jokainen urheilua seuraava on nähnyt, miten hopea- ja pronssisija nostavat joukkueen tai yksittäisen urheilijan kasvoille pettymyksen ilmeen.

Jos LiigaPlokin menestystä tarkastelee viileän objektiivisesti, on pakko myöntää, että runkosarjan kuudes sija naisten mestaruusliigassa on hieno saavutus. Pohjoisen Keski-Suomen alle 4 300 asukkaan kunnassa on kyetty kokoamaan joukkue, joka kamppailee tiukasti välieräpaikasta Hämeenlinnan kanssa. HPK:n taustatuen muodostaa 68 000 asukkaan kaupunki yrityksineen.

Lämmin kiitos seuran vapaaehtoisille ja uskolliselle yleisölle ei riitä liigapelien jatkumisen varmistamiseksi Pihtiputaalla. Toiminnan pyörittämiseksi tarvitaan rahaa. Kysymys kuuluu, millä keinoilla sitä löydetään tarpeeksi.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>