Uutiset Juha Kivinen

Turnusband matkalla maineeseen Kassu Halosen tuottamana

Kinnulalaisen laulusolistin Juha ”Turnus” Kinnusen ympärille kasattu Turnusband julkaisi ensimmäisen pitkäsoittonsa jo kymmenen vuotta sitten, jolloin yhtye teki levyllisen rokkiversioita kansantaiteilija Jaakko Tepon viisuista. Paljon on vettä virrannut Jäppäjärvessä sen jälkeen, ja Turnusbandin kokoonpanokin on mullistunut melkoisesti. Pohjalaismuusikot ovat kadonneet Turnuksen taustalta ja tilalle ovat tulleet oman kylän mestarit Harri Pekkarinen ja Esa Hakkarainen sekä naapuripitäjien pelimannit Risto Turpeinen ja Marko Pieksämäki. Nyt Turnusbandilla alkaa olla vihdoin samat tunnelmat kuin Konstantinus Suurella, jolle ilmoitettiin näyssä: ”Tässä merkissä voitat”.

— Ensimmäistä kertaa tuntuu siltä, että nyt tämä homma breikkaa. Meillä on kova usko tähän ja täysillä panostetaan, Turnus vakuuttaa.

Bändin kitarasankari, Muurasjärven ”muinaisnuori” Risto Turpeinen säestää:

— Olen tehnyt tätä hommaa kauan ja tottunut kaikenlaisiin pettymyksiin. Moneskohan kerta tämä onkaan, kun olen tämänkaltaisissa jutuissa mukana? Mutta nyt on ensimmäistä kertaa sellainen olo, että veressä oikein kiehuu. Tässä hommassa on jotakin. Mutta kansahan sen päättää.

Bändin luottamuksen voi tiivistää paljolti kahteen nimeen: Kassu Halonen ja Atte Blom. Suomalaisen rockin kuuluisat tuottajavelhot tuottavat Turnusbandin uuden levyn, joka ilmestyy ensi talvena.

Uuden levyn ensimmäinen sinkkulohkaisu ”Levoton” on nähtävissä YouTubessa. Tuttua, vahvaa suomirokkia sisältävä sävellys on bändin basistin Harri Pekkarisen ja teksti Risto Turpeisen sekä Juha Kinnusen.

”Levotonta ” varten kuvattiin video, jonka ohjasi Suomen tunnetuimpiin rockvideoiden tekijöihin kuuluva Kusti Manninen.

Videosta tuli pitkä piina Risto Turpeiselle, sillä hänet haluttiin kuvata soittamassa sooloa 82 metrin korkeudessa nosturin korissa.

— Mua pelotti koko ajan kaksi kuukautta ennen kuvausta. Kerran jo soitinkin Kassulle asiasta, että tiedätkö sinä oikeasti, että mulla on korkean paikan kammo. Se ei ole mikään vitsi.

— Kassu vain nauroi, että rokkenrolli on laji, joka vaatii uhrauksia. Vastasin, että voin minä sen tehdä, mutta mua oikeesti pelottaa. Mutta kun se hetki tuli ja piti nousta nosturiin, ja ohjaaja vielä kysyi, että voitko roikuttaa jalkojasi siinä kaiteella, sanoin että ihan sama kuinka korkealta mä putoan. Eikä siellä ylhäällä pelottanut enää yhtään.

Turnusbandin uuden levyn biisit alkavat olla jo kasassa ja pohjiakin on soitettu. Ennen ilmestymistä levyltä julkaistaan vielä toinen sinkku ja ehkä kolmaskin. Bändi halusi pitää kiinni siitä, että kappaleet ovat heidän omaa tuotantoaan eli pääasiassa Harrin ja Riston sävellyksiä ja Riston sanoituksia.

Turnusbandin seuraava keikka on juhannusaattona Reisjärvellä Susisaaressa. Tahti jatkuu sen jälkeen tiiviinä muun muassa Itä-Suomen kiertuella, johon sisältyy myös Farmi-maatalousnäyttely Joensuussa.

— Nykyisen kokoonpanon kanssa yleisökin aistii sen, että jätkillä on hauskaa lavalla. Yksi vanha kaveri on enemmän hevimetallimiehiä, mutta hänkin sanoi, että vaikka hän ei niin teidän musasta välitä, niin hän näki, miten te nautitte lavalla olosta, Rippe sanoo.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>