Pääkirjoitus Heikki Jämsén

Sata vuotta työtä urheilun ja liikunnan hyväksi

Ilman nimismies Pettersonia Pihtiputaalla olisi 115-vuotias urheiluseura, mutta sen nimi ei olisi Tuisku. Petterson torpedoi opettaja Mikkosen yritykset urheiluseura Visan perustamiseksi vuoden 1900 alussa toteamalla lausunnossaan kenraalikuvernöörille, että pihtiputaalaisilla on riittävästi urheilemista omissa töissään.

Viisitoista vuotta myöhemmin aika oli kypsä Pihtiputaan Tuiskulle. Seura vietti satavuotisjuhlaansa paraatitapahtumansa Pihtiputaan Keihäskarnevaalien yhteydessä omistamassaan seurojentalo Jukolassa. Nimi Tuisku paljastaa, että seura perustettiin kevättalvella 1915 lumen tuiskutessa.

Pihtiputaalla ja urheiluseura Tuiskulla on yhtenevät roolit. Kunta tukee perheitä hyvien kansalaisten kasvatustyössä ja Tuisku pitää osaltaan huolen siitä, että lasten ja nuorten kunto kestää aikuisiän rasitukset nuorena saadun liikuntakipinän ansiosta.

Tuiskun satavuotisjuhlan kirkkain esimerkki työn tuloksellisuudesta on Tuiskussa urheilun aloittanut Ilosjoen hirmu Jorma Kinnunen, joka voitti Meksikon olympialaisissa hopeaa vuonna 1968 ja teki vuotta myöhemmin keihäänheiton ME:n 92,70.

Pihtiputaan Tuisku varmistaa perustyötään jatkamalla, että seuran riveistä kasvaa kansainväliselle huipulle urheilija tai useampi ennen kuin Jorma Kinnusen syntymästä tulee sata vuotta.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>