Uutiset Juha Kivinen

Hyvän Mielen Pikkujoulut piristivät työttömien perheitä

Kinnulan Seurojentalolla maisteltiin riisipuuroa ensi kertaa järjestetyissä Hyvän Mielen Pikkujouluissa, jotka oli suunnattu ensisijaisesti työttömien perheille. Järjestäjänä oli OPS-oppisopimuksella töihin! -kehittämishankkeen Kinnulan ryhmä.

Kehittämishankkeen hanketyöntekijä Ilkka Paananen kertoi, että oppisopimus-sana on vähän hämäävä, sillä hankkeessa on kaikkein tärkeintä saada houkuteltua ihmisiä pois syrjäytymisen piiristä.

— Olisi tärkeää, että he oikeasti uskaltaisivat tulla mukaan. Meillä on Kinnulassa ryhmätoimintaa, jota ei valitettavasti saatu vielä Pihtiputaalla käyntiin. Nämä pikkujoulut ovat esimerkki siitä mitä Kinnulan ryhmä on tehnyt. On ollut myös paljon muuta ryhmän toiveiden mukaan.

Kinnulan ryhmässä on mietitty opiskeluja ja työllistymiseen liittyviä asioita, käyty läpi ansioluettelon ja työhakemuksen tekoa, vierailtu Äänekoskella biotuotetehtaaseen liittyen, tutustuttu perhehoitajan työhön ja opittu vuorovaikutussuhteiden parantamista.

— Ryhmä on pieni, mutta toivotaan, että se laajenee, hankehan jatkuu vielä ensi vuoden, Ilkka Paananen tuumasi.

Kinnulan työttömyysprosentti on 17,4. Kunnanjohtaja Pekka Kanervio myönsi, että luvun pitäisi olla ehdottomasti paljon pienempi.

— Pohjoinen Keski-Suomi näyttää olevan tosi huonossa jamassa Kyyjärveä lukuunottamatta. Ehkä siinä näkyy se, että tukimuodot ovat muuttuneet ja työllistäminen on tullut vaikeammaksi. Ongelmana on, ettei kunta saa enää valtiolta rahaa työllistämistoimiin. Päinvastoin – niistäkin toimista, joista joku muu saisi, me emme saa mitään. Hyvä esimerkki on, että työntekijällä olisi ollut sanssikortti, mutta kunta ei saa sanssikorttia käyttää. Meiltä on aika lailla viety aseet pois.

Muutama vuosi sitten Kinnulan työttömyys saatiin hilattua lähelle viittä prosenttia kunnan järeiden työllistämishankkeiden ansiosta. Pekka Kanervio ei kuitenkaan kannata tempputyöllistämistä.

— Kunnassa on ollut tänä vuonna yhdeksän hyvää työllistettyä työntekijää, ja he ovat tehneet ihan oikeita töitä, kuten ulkoilualueiden ylläpitoa, maalaamista ja remontointia. Osa rakennettavasta skeittiparkista on ollut heidän tekemäänsä.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>