Lukijalta Lukijalta

Sekaisin LOVEsta

Seksi ja ikuinen nuoruus on in, ”rupsahda rauhassa rakkaani” out. Naiset eivät saa, eivätkä halua vanheta luonnollisella tavalla kun pitää olla sexy, hyvännäköinen ja haluttava.

Naisten rintoihin ja pakaroihin pitää laittaa silikoni-implantit, kasvon juonteisiin injektoidaan botoxia. Naiset näyttävät vahanukeilta ja huuliin kun laittaa hyaluronihappoa on hottentotti look.

Televisio mainostaa viiva- ja liukuvoiteita seksin nautittavuuden tueksi puhumattakaan kaikista muista aikuisten sänkykamarileikkivälineistä. Lehdet suoltaa otsikoita pariskuntien viriilistä seksielämästä tai sen puutteesta, television elokuvat pursuavat seksikohtauksia. Ihmisille on tullut sellainen käsitys, että jokaisen seksikokemuksen pitäisi olla kuin nirvanaan vievä alkuräjähdys.

Alaikäiset 11-vuotiaat tytöt, joiden olettaisi vielä leikkivän nukeilla, haluavat ehkäisypillereitä kerätäkseen kokemuksia useista seksikumppaneista.

Nuoret neidot myyvät itseään vanhemmille miehille saadakseen tupakkaa ja viinapaukkuja. Voi vain kuvitella, mitä tämä aiheuttaa nuoren psyykelle ja somaattiselle puolelle myöhemmässä vaiheessa.

Ennen vanhoissa elokuvissa oli heinälatoromantiikkaa, se jätti jotain oman ajattelun varaan eikä kaikkea räväytetty esille kuin ”Lumperin eväitä”. Nuoruudessani ei ollut seksivalistusta, ei puhuttu mehiläisistä eikä hunajasta.

Vanhimmat siskoni toki puhuivat tällaisista, lapsille kuulumattomista asioista, joten eivät ne kuukautisetkaan ihan yllätyksenä tulleet, ja monet kerrat sitä piiska kädessä ajettiin lehmää sonnin luo.

Kyllähän sitä ennenkin siellä makuuhuoneessa peitot pöllysivät, kun melkein joka talossa oli lapsia tusinan verran, mutta ei niistä asioista puhuttu julkisesti. Naisten rinnat olivat pääasiassa lasten imettämistä varten, joten lapsilauman imetyksen jäljeltä ne näyttivät nahkaisilta kärpäslätkiltä.

Elokuvien mallioppimisesta huolimatta harvoin siellä Matin ja Maijan sänkykamarissa nuollaan suklaata paljaalta iholta tai kytketään vaimo käsiraudoilla sängyn päätyyn kiinni piiskauksen ajaksi.

Miesten toki täytyy olla viriilejä ja kunnossa kaiken ikää. Enää ei riitä, että sitoo poronsarven keskelle kehoa. Miesten tositoimista ja metsästysvietistä on tutkittua tietoa, että mitä useampi kaato, sitä paremmin säästyy eturauhassyövältä ja saa useamman sulan hattuunsa.

Tottahan seksi on ihana asia, mutta olen sitä mieltä, että se on kahden kauppa eikä sitä tarvitsisi retostella lehtien palstoilla eikä Somessa.

Monet parit esittelevät löytäneensä seksin salat vasta viisi- tai kuusikymppisinä elettyään sitä ennen ruuhkavuosiaan työn ja perheen välillä. Julkkikset kertovat avoimesti seksin nauttimisesta uuden kumppanin kanssa. Monet heterot muuttuvat biseksuaaliseksi lasten synnyttyä.

Useat pitkään avioliitossakin olleet pariskunnat eroavat kyllästyttyään sänkykamarin hiljaiseloon. Enää ei riitä pieni silittely puhumattakaan pohjalaisen miehen vastauksesta vaimon kysymykseen, että rakastaako mies vielä häntä: ”Ilmoitan sitten, kun lakkaan rakastamasta”.

Avioliitto ja monet suhteet ovat muuttuneet kertakäyttökamaksi. Rakkauden ensihuuman laimennettua lähdetään etsimään uutta rakkautta välittämättä seurauksista ja jälkimainingeista. Miltä kuulostaisi ilmoitus ”paljon käytetty ja kierrätetty nainen haluaa uusiokäyttöön samanlaiset arvot omaavan miehen kanssa”?

Sanotaanhan sitä laulussakin: ”Mistään ei saa niin rakasta heilaa kuin toisen jättehestä”. Tosin, yksi hyvä puoli tässä asiassa on, eihän se käyttämällä kulu eikä vähene.

Toini Hämäläinen

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>